Какво представлява програмата за деинсталиране на драйвери?kakvo e ddu

Какво представлява програмата за деинсталиране на драйвери на дисплея (DDU) и как да я използвам?

Какво е Display Driver Uninstaller (DDU) и как се използва? В тази статия ще отговорим на често задавани въпроси относно популярната програма сред потребителите на компютри.

Какво е Display Driver Uninstaller ( DDU ) и как да го използвате е един от най-често задаваните въпроси. Много потребители имат някои проблеми с използването на DDU. В тази статия ще отговорим на често задаваните въпроси за програмата, която улеснява живота на потребителите на компютър.

Прочети Още: Нов телефон от среден сегмент Huawei Nova Y90

С развитието на технологиите използването на компютри стана много разпространено по целия свят. Дотолкова, че почти всеки има компютър вкъщи в наши дни. В компютрите има различни хардуерни компоненти, включително графична карта, дънна платка, RAM, процесор.kakvo e ddu

Видеокартата е един от най-важните хардуерни компоненти за програми като видео редактиране, както и видео игри. След закупуване на нова видеокарта или изграждане на компютър, трябва да инсталирате драйвера на видеокартата. В противен случай може да се сблъскате с различни проблеми, особено по отношение на производителността.

Преди да инсталирате нов драйвер, е от голямо значение да изтриете съществуващия драйвер в компютъра, защото могат да възникнат някои проблеми в системата. В този момент програмата Display Driver Uninstaller улеснява живота на потребителите. И така, какво прави DDU? В ръководството, което сме подготвили, ще отговорим на тези и подобни въпроси.

Какво е DDU?

Display Driver Uninstaller е програма, която ви позволява да деинсталирате драйвера на видеокартата в компютъра. Можете да изтеглите безплатно DDU, която е много популярна програма сред компютърните потребители.

Той е много лесен за използване благодарение на удобния за потребителя интерфейс. Следователно няма да имате никакви затруднения, докато използвате програмата. Благодарение на DDU можете да премахнете драйвера, който не можете да изтриете чрез инструмента за деинсталиране, предлаган от операционната система Windows за много кратко време.

Поддържайки графични карти AMD, Intel и Nvidia, програмата напълно изтрива драйвера, без да оставя никакви остатъци в системата. Фактът, че програмата е лесна за използване, също е огромно предимство. След като деинсталирате драйвера чрез DDU, можете да инсталирате новия драйвер.

Въпросната програма е особено полезна за потребители, които инсталират несъвместими драйвери, тъй като несъвместим драйвер за видеокарта ще доведе до различни проблеми. Този драйвер трябва да бъде напълно изчистен от системата и след това да бъде инсталиран правилният драйвер.

Как да изтеглите DDU?

 • Можете да кликнете върху връзката по-долу.
 • Можете да кликнете върху бутона „Изтегляне“ на страницата, която се отваря.
 • Изтеглянето ще започне.
 • След известно време изтеглянето ще приключи.

Можете да изтеглите Display Driver Uninstaller, която е много полезна програма за изтриване на драйвера на видеокартата, като щракнете върху връзката по-горе. Щракването върху връзката ще отвори нова страница.

Можете да кликнете върху бутона „Изтегляне“ на страницата, която се отваря. Ако следвате тази стъпка, изтеглянето ще започне. Тъй като размерът на програмата е много малък, изтеглянето ще бъде завършено за много кратко време.

Как да използвам DDU?

 • Стартирайте компютъра в безопасен режим.
 • Стартирайте програмата като администратор.
 • Изберете видеокартата в секцията „Избор на устройство“.
 • Изберете AMD, Intel или Nvidia.
 • Натиснете бутона „Рестартиране след почистване“.
 • Скоро дискът ще бъде почистен.
 • Компютърът ще се рестартира.

Не е необходимо да извършвате никакъв инсталационен процес, за да използвате програмата DDU. За да можете да използвате въпросния софтуер, всичко, което трябва да направите, е да изтеглите програмата и да я отворите. Така че DDU е чудесен вариант за хора, които не обичат да инсталират програми.

След като го отворите, като щракнете двукратно върху иконата на програмата, ще бъдете изправени пред предупреждение. Над малък прозорец ще има надпис „Не сте открили, че използвате DDU в безопасен режим. Препоръчително е да влезете в безопасен режим за по-добро изтриване. Рестартирайте и влезте в безопасен режим“.

Поради гореспоменатата причина можете да стартирате компютъра в безопасен режим, преди да започнете деинсталирането на драйвера. След като стартирате компютъра в безопасен режим, щракнете с десния бутон върху иконата на програмата. Ако направите това, ще се отвори прозорец и ще има различни опции в прозореца, който се отваря.

Изберете „Изпълни като администратор“ от опциите в прозореца. След като стартирате програмата като администратор, ще се покаже прозорецът на програмата. Трябва да изберете видеокартата от секцията „Избор на устройство“ в горния десен ъгъл на прозореца.

След като изберете видеокартата, в долната част ще се отвори нов раздел. В този раздел трябва да изберете марката на вашата видеокарта. Например, ако използвате графична карта, произведена от AMD, трябва да изберете опцията AMD. Накрая натиснете бутона „Рестартиране след почистване“. Това е опция, препоръчана от програмата.

Ако щракнете върху въпросния бутон, процесът на премахване на драйвера ще започне. Процесът на премахване на драйвера може да варира в зависимост от производителността на вашия компютър. След като процесът приключи, компютърът ви ще се рестартира автоматично.

Тъй като сте заредили системата в безопасен режим, преди да започнете процеса, компютърът ще се стартира в безопасен режим. Така че не е нужно да се притеснявате за това. Можете да накарате системата да се рестартира нормално от настройките на Windows.

Ако питате как да излезете от безопасен режим, можете първо да отворите инструмента „Конфигурация на системата“ и след това да влезете в раздела „Зареждане“. След това можете да премахнете отметката от опцията „Безопасно стартиране“. След като щракнете върху бутоните „Прилагане“ и „ОК“, можете да изберете опцията „Рестартиране“.

Ако извършите тази операция, компютърът ще се стартира нормално. След този процес трябва да намерите и изтеглите подходящ драйвер за вашата видеокарта. Разбира се , трябва да направите това след стъпката за обучение на видеокартата . В противен случай вашата система може да изпита проблем с несъвместим драйвер.

Можете да намерите драйвера за вашата видеокарта на официалния сайт на хардуерния компонент. Например, ако използвате графична карта с марка Nvidia, можете да посетите официалния уебсайт на компанията и да намерите подходящия драйвер за вас и да го изтеглите.

В тази статия отговорихме на често задаваните въпроси относно Display Driver Uninstaller, която е много полезна програма за компютърни потребители. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
 3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.