Какво преживяват тези, които са заразени с Covid-19 по време на болестта?

Какво преживяват хората, заразени с Covid-19, по време на инкубацията и болестния процес? Въз основа на известни данни ние сме го съставили за вас.

Какво преживяват хората, заразени с Covid-19 по време на инкубацията и болестния процес? Въз основа на известни данни ние сме го съставили за вас.

Как наблюдава болестта Covid-19?

В момента у нас има 3629 случая и 75 смъртни случая . Въпреки че разпространението на вируса у нас започна малко късно, в света има 532 909 случая и 24 093 смъртни случая . Докато повечето пациенти преживяват процеса с леки симптоми, някои от тях преминават през сериозни и критични процеси. И така, какво се случва през този период?corovirus bolest

Инкубационен период

Според данни от изследвания, инкубационният период  продължава пет дни със среднопретеглена стойност  . Разбира се, трябва да вземете предвид, че болестта е заразна в този процес.

В този процес вирусът първо се установява в клетките и след това навлиза в бърз процес на репликация. Вирусът, който се установява в гърлото, дихателните пътища и белите дробове в тялото ни, използва тези области като репродуктивна фабрика за себе си. На този ранен етап няма симптоми на заболяването.

Въпреки че инкубационният период варира от човек на човек , се изчислява, че той продължава между 2 и 11 дни , а среднопретеглената стойност е 5 дни .

Леки случаи

Според изчисленията леките случаи съответстват на 81  процента от всички пациенти . Докато леките случаи преминават болестта с леки симптоми, повечето от тях може дори да не показват никакви симптоми.

Чести симптоми в тези случаи са висока температура и кашлица. Разбира се, ако трябва да повторим, трябва да подчертаем, че те не са много тежки, но на ниво, което може да бъде поносимо и може да се премине с прости лечения. В някои случаи може да придружава умора, главоболие и болки в гърлото.

Тези симптоми често се облекчават чрез почивка у дома, пиене на много течности и лечение с парацетамол, без дори да е необходима болница. В този процес, който продължава около седмица , хората могат да оставят болестта след себе си с тези симптоми.

Тежки случаи

Според изчисленията тежките случаи съответстват на 14 процента от всички пациенти .

При тежки случаи пневмонията често се придружава от симптоми в леки случаи (треска, кашлица, умора, главоболие, възпалено гърло). Пневмонията, която се среща в някои от тежките случаи, затруднява дишането или предотвратява.

В този случай може да се наложи някои пациенти в тежки случаи да получат дихателна подкрепа.

Критични случаи

Според изчисленията критичните случаи съответстват на 5 процента от всички пациенти .

На този етап тялото не може да отговори на стандартните си изисквания. Съществува сериозен риск от смърт в тялото, което затруднява изпълнението на основните функции. В тези случаи имунната система е извън контрол и започва да вреди на цялото тяло.

Някои ситуации, изпитани през този период, са както следва:

– Опасното спадане на кръвното налягане или отказ на органи може да доведе до септичен шок.

– Прекомерното възпаление в белите дробове води до остър респираторен дистрес и тялото не може да получи необходимия кислород. В резултат на това бъбреците не могат да почистят кръвта и чревните стени са повредени.

– Вирусът причинява неустоимо ниво на възпаление и се появява картината на полиорганна недостатъчност.

В този случай към пациентите се прилагат различни тежки методи на лечение.

Подобни публикации

  1. Американски лекар: Китайските миньори са се развили с Covid преди 9 години
  2. BioNTech разработва ваксина срещу рак на мРНК
  3. Колко стъпки трябва да предприемете на ден, за да сте по – здрави?
  4. Може ли човек да получи грип и коронавирус едновременно?
  5. Увеличава ли неосъзнатата употреба на антибиотици риска от рак?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.