Какво преживяват тези, които са заразени с Covid-19 по време на болестта?

Какво преживяват хората, заразени с Covid-19, по време на инкубацията и болестния процес? Въз основа на известни данни ние сме го съставили за вас.

Какво преживяват хората, заразени с Covid-19 по време на инкубацията и болестния процес? Въз основа на известни данни ние сме го съставили за вас.

Как наблюдава болестта Covid-19?

В момента у нас има 3629 случая и 75 смъртни случая . Въпреки че разпространението на вируса у нас започна малко късно, в света има 532 909 случая и 24 093 смъртни случая . Докато повечето пациенти преживяват процеса с леки симптоми, някои от тях преминават през сериозни и критични процеси. И така, какво се случва през този период?corovirus bolest

Инкубационен период

Според данни от изследвания, инкубационният период  продължава пет дни със среднопретеглена стойност  . Разбира се, трябва да вземете предвид, че болестта е заразна в този процес.

В този процес вирусът първо се установява в клетките и след това навлиза в бърз процес на репликация. Вирусът, който се установява в гърлото, дихателните пътища и белите дробове в тялото ни, използва тези области като репродуктивна фабрика за себе си. На този ранен етап няма симптоми на заболяването.

Въпреки че инкубационният период варира от човек на човек , се изчислява, че той продължава между 2 и 11 дни , а среднопретеглената стойност е 5 дни .

Леки случаи

Според изчисленията леките случаи съответстват на 81  процента от всички пациенти . Докато леките случаи преминават болестта с леки симптоми, повечето от тях може дори да не показват никакви симптоми.

Чести симптоми в тези случаи са висока температура и кашлица. Разбира се, ако трябва да повторим, трябва да подчертаем, че те не са много тежки, но на ниво, което може да бъде поносимо и може да се премине с прости лечения. В някои случаи може да придружава умора, главоболие и болки в гърлото.

Тези симптоми често се облекчават чрез почивка у дома, пиене на много течности и лечение с парацетамол, без дори да е необходима болница. В този процес, който продължава около седмица , хората могат да оставят болестта след себе си с тези симптоми.

Тежки случаи

Според изчисленията тежките случаи съответстват на 14 процента от всички пациенти .

При тежки случаи пневмонията често се придружава от симптоми в леки случаи (треска, кашлица, умора, главоболие, възпалено гърло). Пневмонията, която се среща в някои от тежките случаи, затруднява дишането или предотвратява.

В този случай може да се наложи някои пациенти в тежки случаи да получат дихателна подкрепа.

Критични случаи

Според изчисленията критичните случаи съответстват на 5 процента от всички пациенти .

На този етап тялото не може да отговори на стандартните си изисквания. Съществува сериозен риск от смърт в тялото, което затруднява изпълнението на основните функции. В тези случаи имунната система е извън контрол и започва да вреди на цялото тяло.

Някои ситуации, изпитани през този период, са както следва:

– Опасното спадане на кръвното налягане или отказ на органи може да доведе до септичен шок.

– Прекомерното възпаление в белите дробове води до остър респираторен дистрес и тялото не може да получи необходимия кислород. В резултат на това бъбреците не могат да почистят кръвта и чревните стени са повредени.

– Вирусът причинява неустоимо ниво на възпаление и се появява картината на полиорганна недостатъчност.

В този случай към пациентите се прилагат различни тежки методи на лечение.

Подобни публикации

  1. Първи в света: Одобрена ваксина срещу коронавирус без игла!
  2. Сигнал за мистериозен нов вирус в Аржентина
  3. САЩ обявяват извънредно положение заради маймунската шарка
  4. Какво е BCAA, какво прави?
  5. Супер заразният вариант Omicron плаши учените

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.