Какво трябва да се прави за успех в социалните медии?

socialni medii 2020 uspeh

Какво е важно за маркетинга ? Общността! Не трябва ли вашата марка да бъде открита от целевата ви аудитория преди физически действия? Хората, които нямат мнения за вашата марка и продукти и не знаят за съществуването на вашата марка, няма да се приближат до вашите продукти.

Социалните медии , промоция на марката в н потенциални клиенти е най-автентичен място, за да спечели. Поради тази причина трябва да се опитате да използвате социалните медии по най-добрия начин и да направите повече, отколкото можете за целевата аудитория .

В тази статия ще научите какво не трябва да се прави, за да бъдете успешни в социалните медии и в бъдеще ще можете да предотвратите грешки, които ще направите с тази информация.

1. Участва във всички социални мрежи

Колкото по-малко фокусни точки, толкова по-голяма ефективност . Ако масата на социалната мрежа няма нищо общо с вашата ниша, не сте длъжни да използвате тази социална мрежа, не трябва да я използвате.

2. Споделяне директно

Трябва да спрете, преди да публикувате и да помислите как хората ще реагират на това споделяне. Особено акциите на големите марки няма да върнат. Грешка може да причини десетки, хиляди клиенти.

3. Игнориране на правилата за правопис

Профилите на марките , които не използват добър език и не обръщат внимание на правилата за изписване, може да не се вземат сериозно от клиентите. Това, което пишете, трябва да бъде прегледано поне два пъти; можете да направите споделянето си, като коригирате грешки, които възникват в резултат на автоматична корекция и пренебрегвани.

4. Пламенно отношение към лоша критика

Клиентите са недоволни от марки, които правят груби, груби думи. Социалните медии са място, където всеки човек може да бъде намерен и да коментира вашата марка; трябва да помислите добре, преди да реагирате на тях с пряка агресия.

5. Не повишаване на осведомеността

Това, че сте професионални , не означава да сте сериозни през цялото време и да лишавате клиентите от забавни личности . Клиентите обичат марки, които взаимодействат с тях по забавен начин, но се уверете, че това взаимодействие не компрометира професионализма.

6. Оставяне на коментари без отговор

Не бива да забравяте, че има потенциални клиенти, които несправедливо критикуват лошо , както и оптимисти, които са топли към вашата марка. Не бива да оставяте коментарите им без отговор, трябва да ги накарате да почувстват, че ви интересуват, в противен случай възгледите им за вас може да се променят значително.

7. Използване на трикове за последователи

Как мислите, че продуктите на марката, която използва изневяра, са в очите на клиентите? Не само вашите клиенти, които ще променят погледа си, но почти всички платформи за социални медии не харесват онези, които използват последователи на мами и дори можете да забраните акаунта си.

Подобни публикации

  1. Идва нова актуализация за реакциите на емоджи WhatsApp
  2. Microsoft обявява серия от иновации, идващи в Windows 11 Store
  3. Идва ограничение на историите в Instagram
  4. Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!
  5. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.