Какво трябва да знаете за DLC системата във видеоигрите

video igri dlc

Повечето издадени големи бюджетни видеоигри използват DLC системата. В тази статия обяснихме какво трябва да знаете за DLC системата.

Повечето издадени големи бюджетни видеоигри използват DLC системата. Въпреки че повечето играчи не харесват тези DLC системи, тази система е много харесвана от компаниите за игри. И така, какво е DLC системата ? В тази статия обяснихме какво трябва да знаете за DLC системата във видеоигрите .

Какво представлява DLC системата във видеоигрите?

DLC означава „съдържание за изтегляне“. DLC системата е цифрово съдържание за геймъри в допълнение към видеоиграта. Можете да закупите DLC онлайн чрез видео игри или цифрови платформи за игри, като Steam и PlayStation Store. DLC често се плащат, но понякога се предлагат безплатно. DLC понякога се продават в пакети с видеоиграта.
Някои от DLC са просто прости козметични промени, като кожи и озвучаване, докато други предлагат играта напълно преработени нови области, истории и механика на играта. Някои материали за изтегляне добавят стотици допълнителни часове на игра към играта. Разработчиците често използват DLC, за да поддържат играчите заинтересовани от играта дори след години.

DLC система, използвана като допълнителен метод за печелене на пари

Много разработчици на игри използват DLC системата като допълнителен метод за осигуряване на приходи . Разработчиците често добавят към своите игри бизнес модела „микротранзакция“, за да спечелят повече пари. Друг метод за разработчиците е пакетът „Season Pass“. Позволява на играчите да имат достъп до всички настоящи и бъдещи DLC, които са били пуснати в рамките на определен период от време. Те се използват широко в поредица от игри, които периодично се обновяват, така че играчите могат постоянно да имат достъп до ново съдържание, докато следващата игра не бъде пусната. Много играчи критикуват пакетите Season Pass за прекалено скъпи и липса на прозрачност.

DLC, генерирани от играч

Не всички DLC се пускат от разработчиците на игри. Някои от играчите създават и малко съдържание за игрите. DLC, създаден от играчите, често се нарича „мод“. Чудесен пример за това е The Elder Scrolls V: Skyrim . Въпреки че е почти на 9 години, Skyrim все още е дом на една от най-големите и активни общности за създаване на модове. Благодарение на режимите времето за игра на игрите се удължава и те постоянно се актуализират. Поради тази причина играта се играе от много играчи дори години след пускането ѝ. Например Warcracft III, разработен от Blizzard, е издаден през 2003 г., но все още има активна общност на играчите.

DLC системата може да направи видеоигрите по-добри

Докато DLC се използва от някои разработчици на игри като начин за печелене на допълнителни пари, има и много примери за компании, които използват игри, за да ги направят по-добри. Например DLC, пуснати за играта за открит свят за изследване No Man’s Sky, направиха играта по-добра.
„Ничието небе“ стана обект на критика, тъй като нямаше функциите, обещани от разработчика при дебюта му. Разработчикът обаче пусна много страхотни безплатни DLC. С тези DLC, количеството съдържание в играта се е увеличило значително. С тези актуализации играта стана по-приятна.

Подобни публикации

  1. Какво е Valorant VP и как да го получите?
  2. Какво е League of Legends (LoL) RP, как да го получите?
  3. Затваря ли се Google Stadia?
  4. Идеята на Open World Concept Terminator Game
  5. Starlink вече може да се използва в ботове

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.