Какво трябва да направите, ако вентилаторът на лаптопа вдига много шум?laptopsmqnakoga

Какво трябва да направите, ако вентилаторът на лаптопа вдига много шум? В това ръководство ние сме тук с проблема и решението на шума от шума на вентилатора на лаптопа и решение, което много хора изпитват!

Какво трябва да направите, ако вентилаторът на лаптопа вдига много шум? – Днес виждаме, че лаптопите все още имат значителен пазарен дял. Всъщност фактът, че настолните компютри не могат да бъдат транспортирани и таблетите все още не могат да достигнат компютърното ниво, са най-големите причини за тази ситуация. Но какво можете да направите, ако това устройство, което можете да носите навсякъде, понякога звучи така, сякаш се подготвя за полет?

Как да решим проблема с шума на шума на вентилатора на лаптопа?

  • Затворете приложенията, които не използвате
  • Извършете почистване на софтуера
  • Направете физическо почистване
  • Вземете охладител

Прочети Още: Не се страхувайте да съхраните данните си в Coolmuster Android Assistant!

В това ръководство ще разгледаме по-подробно защо лаптопът може да издава прекомерен шум, основните фактори и какви решения можете да приложите за проблема. Ако сте готови, нека преминем към нашия списък, без допълнителни думи.

Какво можете да направите, ако вентилаторът на лаптопа издава много шум!

От основна гледна точка фактът, че компютърът работи с вентилатори, показва, че температурата на околната среда трябва да намалее. Ако устройството ви се нагрее твърде много, трябва само да намалите температурата. За да можете да направите това, в даден момент е необходимо да се намери основният източник на топлина.

1. Затворете приложенията, които не използвате

Програмите, които са отворени на вашия компютър, работят непрекъснато и заемат както процесора, паметта, така и дисковете. Това означава, че е необходима повече обработваща мощност и ще срещнете малко топлина по време на създаването на повече мощност. Първото нещо, което трябва да направите, е да затворите приложения и програми, които не използвате.

Но това не е всичко, защото може би си мислите, че сте изключили всичко. Сега отворете диспечера на задачите и намерете ненужни приложения, които продължават процесите си във фонов режим. След като ги затворите, прегледайте отворените при стартиране програми от настройките, изключете тези, които не са ви необходими. Това ще доведе до изразходване на по-малко процесорна мощност при следващото включване на компютъра.

2. Извършете почистване на софтуера

Особено компютрите с операционната система Windows могат да бъдат често изложени на зловреден софтуер. Някои от този софтуер работят във фонов режим и уморяват устройството ви. Можете да мислите за това по подобен начин на горния елемент, но решението е различно.

В този момент ще ви е необходима помощ от антивирусна програма. След като инсталирате антивируса, не забравяйте да го стартирате и сканирате често. Освен това всеки антивирусен софтуер обикновено се актуализира за кратки периоди, например веднъж седмично, и включва мерки срещу нов зловреден софтуер. Затова не пропускайте актуализациите.

3. Правете физическо почистване

Може би проблемът не е в софтуера. Кога за последен път почистихте компютъра си или го подарихте за почистване? Ако отговорът ви се върне толкова назад, колкото не сте забравили, вентилационните канали на вашия компютър може да са пълни с прах и подобни вещества.

Ако лаптопът, който използвате, не може да осигури достатъчен въздушен поток, той ще се нагрее, което ще доведе до въртене на вентилатора много, много повече, отколкото би трябвало. По принцип всичко това означава прекалено шумен фен, така че физическата чистота е важна.

4. Вземете охладител

Ако това не е достатъчно само по себе си или ако имате по-стар компютър, може да помислите за използване на външен охладител като третична помощ. Това означава, че не можете да използвате компютъра си в скута, но това все пак не е много здравословно.

По този начин външният охладител ще реши проблема с топлината, който вашият вентилатор не може да преодолее. Ако ще купувате охладител, за да се отървете от шума на вентилатора, не забравяйте да изберете нещо, което работи тихо. В противен случай, както може би сте забелязали, няма да има особен смисъл.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Със съдържащата се тук информация успяхте ли да преодолеете проблема с топлината? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Достатъчно ли е 8 GB RAM за Mac?
  2. Новото приложение за споделяне на снимки на TikTok Notes
  3. Характеристики на часовник Smart Band 9 на Xiaomi
  4. Microsoft представи своите компютри, поддържани от изкуствен интелект
  5. Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.