Капсула Orion прави снимки на повърхността на ЛунатаМисията Artemis I продължава: Капсула Orion прави снимки на повърхността на Луната

Мисията Artemis I продължава по план и днес капсулата Orion направи снимки на повърхността на Луната от лунна орбита. Ето подробностите!

Мисията на НАСА Artemis I започна с изстрелването само преди няколко седмици и видяхме капсулата Orion да заснема спираща дъха гледка към Земята през изминалия период. Капсулата „Орион “ снима лунната повърхност много отблизо, когато се приближи до лунната орбита.

Снимката беше споделена с целия свят от НАСА. Снимките на Луната, направени от Орион , не са толкова цветни, колкото видяхме в първите изображения от Джеймс Уеб , но това е първият път, когато виждаме повърхността на Луната толкова близо за първи път от много години.

Първите снимки на Луната идват от капсулата Орион

orion kapsula

Разгледай Още: Мениджърът на Twitter издава съдебна заповед да не бъде уволнен

Луната е една от най-близките „извънземни“ структури и следователно е била в центъра на много научни статии, изследвания и наблюдения през годините. Поради тази причина мисията Artemis I също е много важна по отношение на получаването на нови подробности, информация и изображения за Луната.

В момента връщането на хората на Луната е една от основните цели на НАСА и други космически агенции, но самата Луна е доста страшна, когато наистина се замислите. Точно както има много неща, които не знаем за Луната, можем да видим мрака на повърхността на направените снимки.

Снимките са направени от едва 120 километра. Мисията Artemis върви добре засега и графикът, който НАСА планира за операцията, продължава със същото темпо.

Подобни публикации

  1. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  2. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!
  3. Устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!
  4. Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!
  5. Революционно изобретение от учени: Устройство за четене на мисли!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.