Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!kislorod zemya

Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!

Ново проучване от Nature Geoscience твърди, че екстремен спад на кислорода в бъдеще до голяма степен ще сложи край на живота на Земята. Ето подробностите! Както всички знаят, кислородът е една от най-важните съставки, които правят живота възможен на Земята , но ново проучване казва, че екстремният спад на кислорода може един ден да задуши по-голямата част от живота на нашата планета.

Новото проучване, публикувано в Nature Geoscience, казва, че екстремният спад в нивата на кислород може да върне Земята в състоянието й преди събитие, наречено Голямото окислително събитие (GOE), за което се предполага, че се е случило преди около 2,4 милиарда години.

Ако тази теория се окаже вярна, нивата на кислород на Земята ще спаднат драстично, което ще позволи повече метан да изпълни атмосферата.

Това, разбира се, ще доведе до голям край на живота на Земята. Разбира се, това не е първият път, когато чуваме за мрачно бъдеще за Земята.

Теориите за края на света се увеличават

Знаем , че в крайна сметка Слънцето ще умре и ще избухне навън, опустошавайки повечето от планетите около него. Когато това се случи, след няколко милиарда години, това ще унищожи останалата атмосфера на Земята, оставяйки я като обвивка на това, което някога е била.

Но фактът, че целият кислород на Земята може един ден да стане изключително изчерпан, сочи към несигурно бъдеще, което е също толкова трудно да се изправи.

Прочети Още: Най-подобната на Земята планета „Титан“ е забелязана

Разбира се, много вероятно е да живеем на други планети, когато това се случи. НАСА и други космически агенции вече търсят начини да колонизират Марс и Луната. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  2. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  3. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?
  4. Батерия, която произвежда енергия, без да изисква презареждане в продължение на 50 години
  5. Учени поканиха извънземни!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.