Най-подобната на Земята планета „Титан“ е забелязанаzamya titan

Най-подобната на Земята планета „Титан“ е забелязана

Спътникът на Сатурн Титан, който привлича вниманието с приликата си със Земята, беше наблюдаван от космическия телескоп Джеймс Уеб като част от изследване. Ето подробностите!

Луната на Сатурн Титан е едно от бижутата на Слънчевата система. Неговите зеленикаво-сини тонове напомнят на Земята и това е единственото друго място във Вселената, което познаваме освен нас, което има бурни морета и прекрасни облаци, но има неща, които правят Титан различен. Както на Земята, нейните облаци и морета, реки и езера не са направени от вода, а от метан и етан.

Ето защо не искате да ви застигне буря или да плувате на плажа през лятото на Титан. Нейната необичайна и завладяваща атмосфера прави най-голямата луна на Сатурн обект на интензивно изследване.

На 5 ноември изследователите направиха някои от първите изображения на Титан, направени от новия революционен космически телескоп Джеймс Уеб на НАСА . „На пръв поглед всички бихме могли просто да кажем необикновено “, пише планетарният учен Конър Никсън в публикация в блога на НАСА в четвъртък, чрез Себастиен Родригес , изследовател в университета Париж Сите. – обобщи той.

Облаците на Титан също са разгледани

zamya titanИзображенията са заснети от NIRCam , основното устройство за изображения на Webb, което открива инфрачервена светлина . Изгледът на Уеб разкри два облака в изображението по-горе в северното полукълбо. Виждането на облаци беше дългоочаквано нещо благодарение на предишни наблюдения на Титан.

НАСА предупреждава, че тази работа все още не е рецензирана. Последващият анализ с телескопа Keck, базирана в Хавай наземна обсерватория, помогна да се изследва как облаците се движат или променят формата си. Твърди се, че облаците на Титан се образуват и разсейват бързо.

Разгледай Още: Как да изтриете обектите в снимки?

Това очевидно няма да са последните изображения, които получаваме от космическия телескоп Джеймс Уеб за Титан. Повече данни са на път и инструментът MIRI ще достави първите данни в средата на 2023 г. Това е особено вълнуващо, тъй като Титан все още не е заснет в инфрачервените дължини на вълните, използвани от MIRI, и тези изображения ще ни предоставят допълнителна информация за атмосферата на Титан.

Подобни публикации

  1. Космическият телескоп на НАСА откри новата планета
  2. Чрез този спътник никога повече няма да сгрешим в прогнозата за времето!
  3. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  4. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  5. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.