Най-подобната на Земята планета „Титан“ е забелязанаzamya titan

Най-подобната на Земята планета „Титан“ е забелязана

Спътникът на Сатурн Титан, който привлича вниманието с приликата си със Земята, беше наблюдаван от космическия телескоп Джеймс Уеб като част от изследване. Ето подробностите!

Луната на Сатурн Титан е едно от бижутата на Слънчевата система. Неговите зеленикаво-сини тонове напомнят на Земята и това е единственото друго място във Вселената, което познаваме освен нас, което има бурни морета и прекрасни облаци, но има неща, които правят Титан различен. Както на Земята, нейните облаци и морета, реки и езера не са направени от вода, а от метан и етан.

Ето защо не искате да ви застигне буря или да плувате на плажа през лятото на Титан. Нейната необичайна и завладяваща атмосфера прави най-голямата луна на Сатурн обект на интензивно изследване.

На 5 ноември изследователите направиха някои от първите изображения на Титан, направени от новия революционен космически телескоп Джеймс Уеб на НАСА . „На пръв поглед всички бихме могли просто да кажем необикновено “, пише планетарният учен Конър Никсън в публикация в блога на НАСА в четвъртък, чрез Себастиен Родригес , изследовател в университета Париж Сите. – обобщи той.

Облаците на Титан също са разгледани

zamya titanИзображенията са заснети от NIRCam , основното устройство за изображения на Webb, което открива инфрачервена светлина . Изгледът на Уеб разкри два облака в изображението по-горе в северното полукълбо. Виждането на облаци беше дългоочаквано нещо благодарение на предишни наблюдения на Титан.

НАСА предупреждава, че тази работа все още не е рецензирана. Последващият анализ с телескопа Keck, базирана в Хавай наземна обсерватория, помогна да се изследва как облаците се движат или променят формата си. Твърди се, че облаците на Титан се образуват и разсейват бързо.

Разгледай Още: Как да изтриете обектите в снимки?

Това очевидно няма да са последните изображения, които получаваме от космическия телескоп Джеймс Уеб за Титан. Повече данни са на път и инструментът MIRI ще достави първите данни в средата на 2023 г. Това е особено вълнуващо, тъй като Титан все още не е заснет в инфрачервените дължини на вълните, използвани от MIRI, и тези изображения ще ни предоставят допълнителна информация за атмосферата на Титан.

Подобни публикации

  1. Най-ясната снимка на черна дупка, създавана някога
  2. Числото пи
  3. Откриха планета, 8 пъти по-голяма от Юпитер
  4. Капсула Orion прави снимки на повърхността на Луната
  5. Японската мисия за кацане на Луната се провали

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.