Колко дял получава Apple от Google?apple google dyal

Изтекоха подробности за сделката: колко дял получава Apple от Google?

Една от новите подробности, които се появиха по време на антитръстовото дело на Google, разкрива, че Apple е получила 36% от приходите от търсене от Google. Ето подробностите! Докато Google се занимава с антитръстовото дело, заведено от Министерството на правосъдието на САЩ, тайни за неговите споразумения за търсене с Apple продължават да изтичат всеки ден.

По-рано научихме, че Google плаща на Apple милиарди долари, за да бъде основната търсачка на устройствата на Apple, а сега Bloomberg сподели общия процент, който Apple печели от приходите на Google.

Според данни, споделени от икономически експерт, който свидетелства от името на Apple, Google плаща на Apple 36% от общите приходи, които печели от търсения, направени в браузъра Safari на iPhone, iPad и Mac.

Споразумението за търсачката на Apple с Google може да бъде прекратено

Миналия месец фирмата за управление на активи Bernstein предположи, че Apple генерира между 18 и 20 милиарда долара годишни приходи, което представлява около 15% от общата годишна оперативна печалба на Apple.

Въпреки че Apple и Google все още работят усилено, за да запазят подробностите по антитръстовото дело в тайна, тази и много друга информация излязоха наяве наскоро.

Въпреки че споразумението между двете технологични компании е преразглеждано многократно, Google се използва като търсачка по подразбиране на устройствата на Apple от 2002 г. Докато Apple прави много пари от тази сделка, Google също получава правото да бъде опцията за търсене по подразбиране на най-популярния смартфон в света.

Ако Google загуби текущото дело, което е възможно, споразумението между Apple и Google може да бъде прекратено. Apple може да бъде принудена да позволи на клиентите да изберат опция за търсачка, когато настройват устройство на Apple, вместо Google да бъде зададена по подразбиране. И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  2. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  3. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  4. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!
  5. Сключено е ново споразумение между TikTok и Universal Music!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.