Водоустойчив ли е Omix X400?omix-x400

Водоустойчив ли е Omix X400?

Водоустойчив ли е X400, един от моделите смартфони с марка Omix? Какво е нивото на водоустойчивост на устройството? Ето всички подробности! Смартфонът X400 с марка OMIX, пуснат на пазара през юли 2022 г., се откроява с полезните си функции на екрана и различни опции за памет.

Един от въпросите, които потребителите задават относно устройството, което има система с тройна задна камера, е: водоустойчив ли е Omix X400? В тази статия разглеждаме ефективността на устройството срещу прах и вода.

Характеристика на Omix X400 (Технически спецификации)

 • 6,53-инчов IPS LCD екран
 • Разделителна способност на екрана: HD+ 720 X 1600 px
 • Плътност на батерията 269 PPI / Честота на опресняване на екрана: 60 ​​Hz
 • 5000mAh батерия
 • Поддръжка на 18W бързо зареждане
 • Наличен чипсет Unisoc T610
 • 50 + 2 + 2 MP тройна задна камера
 • Предната камера е с резолюция 16 MP.
 • Налично радио
 • Ниво на водоустойчивост: IPX3
 • Ниво на прахоустойчивост: IP5X

Може ли да се използва под вода Omix X400?

Нивото на водоустойчивост на смартфоните значително влияе върху избора на потребителите. Доста лесно е да се разбере колко устойчиви на вода и прах са устройствата с IP сертификат.

Моделите без IP сертификация се определят като устройства, които могат директно да пропускат вода и прах. IP рейтингът варира от продукт до продукт. Когато погледнем Omix X400, този продукт има IP53 сертификат. И така, какво означава рейтингът IP53?

Първата цифра в стойностите на IP символизира устойчивост на прах. Максималната стойност, която може да достигне това число, е 6. Следователно виждаме, че устройството, за което говорим, е устойчиво на прах на ниво, близко до максималното.

Числото във втората цифра показва водоустойчивост. Това число трябва да има стойност между 0-8. Тъй като въпросното устройство има рейтинг IP53, можем да кажем, че има производителност 3 от 8.

Дали е водоустойчив Omix X400?

Стойността 3 в устройства със сертификат IP53 показва, че устройството може да устои на вода само при определени условия. Omix X400 е един от тях. И така, какви са тези условия? И така, при какви условия устройството е водоустойчиво? Хайде, нека го разгледаме заедно.

 1. Стойността 3 в IP53 показва устойчивост на пръскана вода.
 2. Можем да разберем, че е водоустойчив срещу вода, пръскана под ъгъл от 60 градуса.
 3. В този момент устройството трябва да има стойност между 4 и 6, за да демонстрира издръжливост в случай на излагане на пръски вода и водни струи.
 4. Когато става въпрос за потапяне, устройствата, които са водоустойчиви при потапяне до 1 метър, са с класификация IPX7. Тези, които са водоустойчиви при потапяне във вода на дълбочина над 1 метър, са сертифицирани с IPX8.
 5. В светлината на тази информация можем да кажем, че този смартфон, разработен от марката Omix, е устойчив на вода, пръскана под максимален ъгъл от 60 градуса.

Подобни публикации

 1. Неизвестна функция на Android
 2. С какви цветови опции ще се предлага серия iPhone 16?
 3. Galaxy A получи актуализация на потребителския интерфейс 6.1
 4. Какъв ще бъде животът на батерията на iPhone 16?
 5. Разкритите подробности за Galaxy Z Fold 6 развълнуваха феновете на Samsung!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.