Кръвен тест, разработен за намаляване на лечението на рака до 24 часаkraven test izlekuvane rak

Новият кръвен тест ще направи революция в лечението на рака. Тестът определя за 24 часа дали лечението на рака работи.

Новият кръвен тест ще направи революция в лечението на рака.За първи път кръвен тест може да покаже дали лечението на рак работи веднага, според последното проучване, ръководено от Националния университет в Сингапур.

Когато се занимавате с ракови клетки, намирането на най-ефективното лечение възможно най-рано може да бъде жизненоважно.Нов кръвен тест намалява времето, необходимо на лекарите да определят дали лечението на рака работи само до 24 часа.

Новият кръвен тест ще направи революция в лечението на рака

Учените са намерили начин да анализират кръвта в рамките на 24 часа, независимо дали целевата терапия на рака (директно към специфични молекули) има ефект върху растежа на тумора. Такъв бърз обрат означава, че лечението може да бъде бързо адаптирано или преосмислено.

Тестът се нарича извънклетъчен мониторинг на химическа заетост на малки молекули и експресия на протеини (ExoSCOPE) и работи чрез търсене на извънклетъчни везикули, т.е. малки частици, освободени от клетките, в кръвта. Според хипотезата на този тест раковите клетки, засегнати от лекарство, трябва да отделят извънклетъчни везикули, съдържащи следи от това лекарство.

Прочети Още: Контролът е безплатен в магазина на Epic Games!

Биофизикът Шао Хуйлин от Националния университет в Сингапур каза : “ Традиционните процедури като изобразяване на тумори са не само скъпи, но и забавени. Ефикасността на лечението за тези методи може да бъде определена само след седмици. Използвайки ExoSCOPE, можем директно да измерим резултатите от лекарствената ефикасност в рамките на 24 часа след започване на лечението. „Това значително ще намали времето и разходите, необходими за наблюдение на лечението на рака „, каза той.

Извънклетъчните везикули са поне сто пъти по-малки от диаметъра на човешки косъм. Те са невидими за стандартните микроскопи, но учените са успели да улавят лекарствените сигнали, излъчвани от везикулите, използвайки специален сензор, съдържащ милиони златни нано пръстени.

Системата ExoSCOPE може да покаже дали лекарствата достигат целите си в тялото чрез сложен анализ на светлинните сигнали, излъчвани от събраната кръвна проба. Още по-добре, новата настройка може да следи динамиката на лекарството с течение на времето, като проверява как действат леченията или когато се среща резистентност. С други думи, той предлага на медицинските специалисти изчерпателна представа за много кратко време.

“ Този метод изисква само много малко количество кръвна проба за анализ и всеки тест отнема по-малко от час. Така че, той е по-малко инвазивен и по-информативен“ , каза Хуйлин . използва фразите.

Работейки за разработването на ExoSCOPE през последните две години, екипът сега иска да разшири обхвата си, за да обхване повече видове заболявания и да предприеме повече видове лечения. Технологията може да се използва след около три години.

Подобни публикации

  1. Врагът на сънната апнея и диабет ! Има Решение
  2. Как да използвате филтър за синя светлина на PC и Mac устройства?
  3. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  4. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  5. Каква е разликата между PDR и психологията?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.