Криптиране от край до край, налично във Facebook и Messenger!Криптиране от край до край, налично във Facebook и Messenger!

Meta обяви, че е започнало да се предлага криптиране от край до край за Facebook и Messenger. Ето подробностите! Meta, компанията майка на Facebook, обяви в изявление, че е започнала да внедрява криптиране от край до край в Messenger и Facebook.

Лоредана Крисан, вицепрезидент на Messenger на компанията, каза, че криптирането е изградено върху протокола Signal и собствения протокол Labyrinth на Meta. Крисан каза, че разработването на новите функции отне години, тъй като инженерите, дизайнерите и другите служители на компанията са възстановили приложението от нулата.

„Работейки в тясно сътрудничество с външни експерти, академици и правителства, ние идентифицирахме рисковете и разработихме смекчаващи мерки, за да гарантираме съвместното съществуване на поверителността и сигурността.“

Ще отнеме месеци, за да може криптирането от край до край да достигне до всички

facebook messenger kriptiraneСъгласно промените Meta вече няма да има достъп до съдържание, изпратено или получено от потребителите, освен ако някой от потребителите в чат не избере да докладва съобщение на компанията.

Новите функции ще бъдат достъпни веднага, но компанията каза, че ще отнеме известно време, докато чатовете в Messenger бъдат актуализирани с криптиране от край до край по подразбиране.

Очаква се да отнеме общо няколко месеца, докато криптирането от край до край стане достъпно за повече от 1 милиард потребители на платформата. Потребителите ще получат известие, когато преходът приключи.

Плановете на Apple за изкуствен интелект в серията iPhone 16

Криптирането от край до край няма да е налично за Instagram засега, но компанията каза, че ще бъде въведено в Instagram малко след като криптирането от край до край бъде пуснато за всички потребители на Messenger през август. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.