LastPass пароли са откраднати? Описание Пристигна!paroli lasspass

LastPass пароли са откраднати? Този въпрос беше много любопитен, особено през последните дни. Компанията изчисти въпросителните знаци, като направи изявление по темата.

LastPass пароли са откраднати? Услугата за управление на пароли, която има огромна популярност по целия свят, направи важно изявление по темата. Любопитни подробности около изявлението на компанията, което излезе на преден план с изтичането на данни, има в новините ни.

Популярната платформа за управление на пароли LastPass излезе с изтичане на данни. Много потребители, които изразиха ситуацията, която срещнаха във форума на Hacker News, твърдят, че са получили имейли от различни места, че се опитват да влязат в своите акаунти.

Подчертавайки, че имейлът не изглежда като опит за фишинг, потребител заяви, че главната парола на акаунта му в LastPass е в криптирания файл KeePassX на устройството му. Потребителят заяви, че е много малко вероятно някой да има достъп до файла KeePassX, който е защитен с напълно различна парола.

Прочети Още: WhatsApp тества функцията на близките предприятия

Подчертавайки, че функцията за двуфакторно удостоверяване е активирана в акаунта LastPass, потребителят заяви, че имейлът не е опит за фишинг, тъй като информацията за опита за влизане е същата като информацията в контролния панел на LastPass.

Потребителят заяви, че не са правени повече опити за влизане в акаунта на повече от един потребител от същия IP адрес като него. IP адресът е за бразилското местоположение. В този случай потребителят съобщи, че въпросните хора или използват същия злонамерен софтуер или разширение за Chrome, или има проблем с платформата.

Отговорете на въпроса за крадени пароли от LastPass

След реакциите на потребителите дойде изявление от компанията. Заявявайки, че са извършили разследване на гореспоменатите опити за влизане, LastPass обяви, че не е имало нарушение на данните в платформата и че акаунтите на потребителите не са били достъпни от злонамерени хора.

Говорителят на LastPass Меган Ларсън каза в изявление, че ситуацията може да е възникнала поради нарушения на трети страни, които не са свързани с LastPass. Ларсън подчерта, че към момента акаунтите са осъществени успешно и няма индикации, че LastPass е бил компрометиран.

Заявявайки, че редовно наблюдават подобни събития, Ларсън заяви, че ще продължат да предприемат необходимите стъпки в това отношение за сигурността на потребителите на LastPass и техните данни. С изявлението на компанията бе отговорен и въпросът дали са откраднати пароли LastPass.

Подобни публикации

  1. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
  2. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
  3. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
  4. Най-използваните пароли в света
  5. Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви се откраднат! Как?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.