Забравете MacBook, iPhone и iPad! Бъдещето на Apple ще бъде това устройствоglass apple

Забравете MacBook, iPhone и iPad! Бъдещето на Apple ще бъде това устройство

Apple Glass отново излезе на преден план с нова заявка за патент. И така, какво разкри заявката за патент? Apple направи първата си стъпка в света на виртуалната домашна добавена реалност с Vision Pro, която представи преди известно време. Въпросното устройство обаче не привлече особено внимание поради причини като цена и преносимост. След този ход обаче се увеличиха слуховете, че компанията ще ни предложи подобно устройство под формата на очила.

Apple Glass, за който се говори от дълго време, отново излезе на преден план с последната заявка за патент. Патентът споменава двуосен шарнирен механизъм, който е съвместим с тънкия и лек дизайн на устройството, както се твърди в различни слухове.apple glass

Какво съдържа заявката за патент на Apple Glass?

Новоразкритата заявка за патент представлява напредък във функционирането на пантите. Като предлага движение както по хоризонтална, така и по вертикална ос, той значително увеличава гъвкавостта при настройка на екрана.

Освен това, патентът въвежда иновативен дизайн на панта, който защитава електронните компоненти в сгънати и номинални позиции. Способността на пантата автоматично да превключва на множество фиксирани позиции и да прилага различни затягащи сили към различни глави, я прави универсална и полезна за много приложения.

Трябва да се отбележи, че Apple е подала множество патенти и това не винаги означава, че те ще бъдат включени в бъдещ продукт или услуга. Въпреки това, този патент е индикация, че компанията продължава своята изследователска и развойна работа върху AR очила.

Според настоящите прогнози Apple Glass се очаква да бъде пуснат на пазара до 2026 или 2027 г.

Подобни публикации

  1. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  2. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  3. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  4. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!
  5. Защитете здравето на очите си с Huawei PaperMatte Screen Technology

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.