Мета може да се наложи да прекрати обученията за изкуствен интелект!meta shte prekrati obucheniata s ai

Мета може да се наложи да прекрати обученията за изкуствен интелект!

Meta може скоро да изостане в конкуренцията за изкуствен интелект, която продължава от известно време. Компанията е изправена пред сериозни съдебни спорове. Meta инвестира всичко, което има, в новоразработени технологии във все по-интензивната конкуренция в индустрията на изкуствения интелект, но нова ситуация може да накара компанията да спре бъдещи тестове и проучвания.

Европейската застъпническа група е подала жалби срещу Meta в 11 европейски държави заради предстояща промяна в политиката на Meta, която ще й позволи да използва стари потребителски данни от Facebook за обучение на AI модели.

Meta използва данни от Facebook в обучението по изкуствен интелект

meta ai prekratyavane

Групата, наречена NOYB или None of Your Business, написа в прессъобщение, в което моли властите да се намесят и да спрат политиката, че Meta е „неуточнена„ технология с изкуствен интелект “, която може да извлича лични данни от всеки източник и да споделя всякаква информация с неидентифицирани „трети страни“. планира да използва години на лични публикации, лични изображения или онлайн данни“.

Актуализираната политика за поверителност на Meta се планира да бъде въведена в края на юни. Докато NOYB заявява, че това ще засегне приблизително 400 милиона европейски потребители, то заявява, че това ще накара потребителите да се замислят дори когато споделят в бъдеще.

„Ние сме уверени, че нашият подход е в съответствие със законите за поверителност и е в съответствие с начина, по който други технологични компании развиват и подобряват своя AI опит в Европа (включително Google и Open AI)“, каза говорител на Meta, според Reuters. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Първи поглед към фотографията на бъдещето
  2. Внимание потребители на ChatGPT: коригирайте тази настройка, ако искате да защитите данните си
  3. Нова функция за изкуствен интелект идва в X
  4. Google Rival ChatGPT поддържана търсачка идва
  5. TikTok автоматично ще маркира съдържание с изкуствен интелект

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.