Nokia представи технология, наречена 3D аудио и видео, с първото си телефонно обажданеnokia 3d video

Първо от Nokia: Телефонните разговори официално ще скочат по размер!

Nokia представи новата си технология, наречена 3D аудио и видео, с първото си телефонно обаждане. Изпълнителният директор на Nokia, Пека Лундмарк, обяви, че е направил телефонно обаждане, използвайки чисто новата си технология, наречена „3D аудио и видео„, която прави качеството на гласа и взаимодействието реалистично.

Nokia проведе този телефонен разговор със Стефан Линдстрьом, посланик на Финландия за цифровизацията и новите технологии, използвайки смартфон през обществената 5G мрежа. И така, какви предимства ще осигури 3D аудио и видео технологията? nokia nova tehnologiya

Какво ще осигури 3D аудио и видео технологията в телефонните разговори?

Президентът на Nokia Technologies Джени Лукандер описа това развитие като голяма стъпка напред в изживяването на гласовите повиквания след въвеждането на монофонично телефонно аудио, използвано на смартфони и компютри.

Текущите телефонни разговори са монофонични, предаващи звукови вълни по един канал. Това кара обажданията да звучат гладко и с липса на детайли. Новата технология обаче осигурява 3D аудио, при което обаждащият се ще чуе всичко, сякаш е с другия човек.

Също така се казва, че повечето смартфони могат да използват тази технология удобно и точно благодарение на дизайна си с двоен микрофон. Nokia възнамерява да лицензира тази технология, но изглежда, че може да отнеме няколко години, преди тя да стане достъпна за широко използване.

Подобни публикации

  1. Нова функция на iOS 18 ще направи Siri излишна!
  2. 16 GB RAM и 6000 mAh батерия: Представен Vivo Y28 4G
  3. Характеристики и цена на Xiaomi Mix Fold 4
  4. 1.5K екран и 16 GB RAM: Разкрити функции на OnePlus Ace 3 Pro
  5. Бюджетният Honor X6b е представен: Ето неговите характеристики

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.