Методи и съвети за подобряване на работата с браузъра Operapodobryavat opera browser

Методи и съвети за подобряване на работата с браузъра Opera

Има различни функции на Opera, за които повечето интернет потребители вероятно не знаят. Тези функции предлагат на потребителите по-добро изживяване при сърфиране.

Кои са функциите на Opera, които позволяват по-добро изживяване? В ръководството, което подготвихме, обяснихме функциите, които правят Opera, един от най-популярните уеб браузъри в света, много по-полезен. Можете да издигнете работата си с браузъра на следващото ниво, като разгледате методите и съветите в нашето ръководство.

Opera, която има модерен интерфейс и следователно предлага лесна употреба, е сред първите услуги, които идват на ум, когато става дума за уеб браузър днес. Успешният интернет браузър успява да се отличи и с уникалните си функции. Добре,

Списък с функции на Opera, които подобряват изживяването

 • Заснемане и редактиране на екранни снимки
 • Активиране на тъмен режим
 • Достъп до приложения за съобщения
 • Използване на функцията за бързо набиране
 • Използване на предсказуем избор на текст
 • Използване на функцията My Flow
 • Навигиране между раздели
 • Използване на секцията за бърз достъп
 • Използване на преки пътища

По-горе са методите и съветите за подобряване на работата с Opera. Можете да разгледате подробностите за функциите в списъка по-долу. Освен това, ако искате да изчистите историята на търсенията в браузъра, можете да разгледате статията, в която отговорихме на въпроса как да изтриете историята на търсенията в Opera.

Заснемане и редактиране на екранни снимки
Потребителите на Opera могат да правят екранни снимки с едно кликване благодарение на вградената функция за моментни снимки. Можете да направите екранна снимка, като щракнете върху малката икона на камера в страничната лента или натиснете клавишната комбинация Ctrl + Shift + 5 ( Command + Shift + 5 на macOS)

След като направите екранна снимка, ще бъдете посрещнати с екран за визуализация, където можете лесно да редактирате изображението и да добавите текст, стрелки и линии.

Активиране на функцията за тъмен режим
Тъмният режим, един от най-предпочитаните интерфейси напоследък, също е наличен в Opera. Превключването към тъмен режим в браузъра превръща всички основни елементи в тъмни като лентата с отметки, страницата с настройки и други. За да използвате тъмен режим, трябва да намерите бутона „Активиране на тъмна тема“ в Настройки.

Достъп до приложения за съобщения
Opera ви позволява да свържете вашите акаунти за незабавни съобщения с браузъра. Това ви позволява да осъществявате бърз достъп до разговорите си от страничната лента на Opera. Можете да използвате няколко популярни услуги от страничната лента, включително WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram и VK.

За да свържете вашите акаунти с Opera, първо трябва да се уверите, че предпочитаната от вас платформа е достъпна от страничната лента. За целта отидете на Настройки > Управление на страничната лента. След това можете да влезете с помощта на иконата в страничната лента.

Използване на Speed ​​​​Dial
Ако искате бързо да търсите нещо или да преминете към раздел в Opera, можете да използвате този пряк път за търсене. Можете да го използвате, като натиснете клавиша Ctrl + клавиш за интервал за търсене в раздели и клавишната комбинация Alt + интервал за търсене в мрежата. Ако тази функция не е активна, не забравяйте да проверите настройките.

Използване на интелигентен избор на текст
Opera надстрои своя нормален текст за избор на текст с няколко добавки. Например; Когато изберете валута, Opera автоматично я конвертира в местната валута и показва резултата в изскачащ прозорец. Opera дори е съвместима с криптовалути като Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum и Litecoin. Освен това можете да направите същото с часови зони и мерни единици.

Използване на функцията My Flow
За хора, които използват Opera както на своя компютър, така и на смартфон, браузърът разполага с инструмент за непрекъснатост, наречен My Flow. My Flow ви позволява безпроблемно да споделяте съдържание между Opera Touch и настолни приложения. Можете да обедините връзки, текст и дори изображения.

Нито ще има нужда от акаунт в Opera, за да използва My Flow. Всичко, което трябва да направите, е да сканирате QR код от телефона си. Вашият акаунт ще бъде създаден веднага и ще можете да комуникирате между компютър и телефон.

Навигиране между раздели
Както при Windows на вашия компютър, можете да превключвате между раздели в Opera, като използвате прекия път Ctrl + Tab . Въпреки това, Opera прави тази обща функционалност още една крачка напред, като променя превключвателя в зависимост от това кой раздел сте посетили последния път.

Използване на секцията за бърз достъп
Една от подробните употреби на Opera, Бърз достъп, можете да преглеждате PDF файлове , да проверявате екранни снимки и да осъществявате бърз достъп до страниците, които използвате най-често. За да го използвате , трябва да отидете в Настройки . Може да отнеме известно време, за да свикнете с този по-практичен, но подробен раздел.

Използване на преки пътища
Освен клавишни комбинации, Opera е съвместима и с жестове с мишката. Ще ви трябва бутонът, за да ги активирате. Поради това тракпадовете за лаптопи не са подходящи за това.

След като натиснете десния бутон в Opera, можете да извършвате много действия, като движите мишката в определена посока. Например, за да се върнете една страница назад, просто плъзнете наляво.

В тази статия сме подготвили списък с функции на Opera, които извеждат потребителското изживяване на следващото ниво. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
 2. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
 3. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
 4. Как се пише?
 5. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.