Смарт часовник направен от живи организмиchasovnik rabotesht s mikroorganizmi

Смарт часовник, направен от живи организми

Изследователи от Чикагския университет са проектирали смарт часовник, който работи с живи организми. И така, как работи? Ето подробностите! Носимата технология позволява различни дизайни по отношение на концепцията. Всъщност Huawei Watch Buds , който комбинира концепцията за безжични слушалки и смарт часовници , привлече голямо внимание в света на технологиите. Интересен дизайн на смарт часовник също дойде от САЩ този път.

Изследователи от Чикагския университет успяха да разработят смарт часовник, който използва живи организми за предаване на електричество. Умният часовник, който има интересен механизъм на работа, доказва накъде може да стигне биоинженерството в бъдеще.

Електричеството се предава от живо същество

Часовникът, който беше представен на симпозиума на ACM през 2022 г. за софтуер и технологии за потребителски интерфейс, използва същество, наречено Physarum polycephalum , за провеждане на електричество. Известно още като слузеста плесен, това създание е в категорията на слузеста плесен .

Живите организми се използват за завършване на електрическа верига, която захранва пулсомера. Слузните плесени достигат от едната част до другата, като растат с помощта на моста и по тях може да се осъществява пренос на електричество.

В областта на биоинженерството електрическото предаване върху живи организми се откроява като феномен, който е бил изследван от дълго време. Въпреки това сме свидетели, че той също е включен в ежедневната употреба с новия дизайн на смарт часовника.

За да поддържате този умен часовник функционален, трябва да храните живи организми. Ако не храните, колонията може да изчезне за кратко време. Изследователите, които казват, че това може да е аналогия с потреблението на технологии от човечеството, смятат, че разкрива как трябва да се държим към устройства, които са по-интегрирани в нашето ежедневие.

Подобни публикации

  1. Как да инсталирате безплатен Windows 11?
  2. Пуснато приложението Vision Pro на TikTok
  3. Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhone
  4. Лаптоп с подвижен екран идва от Lenovo!
  5. Какви са характеристиките на Xiaomi Mi 11T?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.