Microsoft изключва Cortanamicrosoft izkluchva cortana

Microsoft Изключва Cortana

Докато разработва своите приложения, поддържани от изкуствен интелект, Microsoft се сбогува с Cortana, която стартира преди години. Ето подробностите! Приложението за гласов асистент Cortana, за което вероятно дори не знаете, че е инсталирано на вашия компютър, няма да бъде налично по-късно тази година.

Microsoft обяви днес, че напълно ще оттегли поддръжката от приложението Cortana за Windows 10 и Windows 11. Компанията представи новия си интелигентен асистент с изкуствен интелект Windows Copilot точно преди седмица.

Защо Microsoft оттегля поддръжката за Cortana?

На конференцията Microsoft Build 2023 миналия месец Microsoft представи своя нов инструмент Windows Copilot, който може да прави всичко, което Cortana може да прави като цяло, и много повече.

Представен за първи път като виртуален асистент за Windows Phone 8.1 през 2014 г., Cortana дори се състезаваше със Siri на Apple за известно време. Ветеранът асистент дойде на компютри с Windows 10 през 2015 г. Сега е време Cortana да остави мястото си на приложения с изкуствен интелект от следващо поколение.

Windows Copilot, който може да обобщава съдържание, да пренаписва текстове, да задава различни въпроси и други, е това, което свали Cortana.

Все още не е ясно кога точно Microsoft ще премахне Cortana от Windows. Но Microsoft е решена да се съсредоточи върху нарастващите инструменти за изкуствен интелект.

Говори се, че дори Cortana да бъде премахната от Windows, тя ще продължи да се използва в Microsoft, Outlook Mobile, Microsoft Teams Mobile, Teams Display и Teams Rooms. Разбира се, не е ясно колко дълго ще продължи тази подкрепа.

И така, използвали ли сте някога Cortana на вашия компютър? Кое от приложенията за изкуствен интелект на Microsoft използвате? Не забравяйте да споделите приложенията, които използвате с нас в секцията за коментари.

Подобни публикации

  1. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  2. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  3. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  4. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!
  5. Сключено е ново споразумение между TikTok и Universal Music!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.