Microsoft ще представи скоро свой собствен чип с изкуствен интелект!microsoft chip ai

Microsoft ще представи скоро свой собствен чип с изкуствен интелект!

Microsoft скоро ще представи свой собствен чип с изкуствен интелект. Очаква се компанията да обясни плановете си за изкуствен интелект на конференция. Ето подробностите! Както знаете, Microsoft е известна с работата си с изкуствен интелект от известно време. Знаем, че компанията отдавна се опитва да придобие мощ в областта на изкуствения интелект. Според новите новини тази дата е много близо.

Microsoft ще направи стратегически ход за мястото си в индустрията, като произведе собствен чип с изкуствен интелект. Очаква се компанията да направи изявления по този въпрос на конференция следващия месец. Ето и останалите ни новини.

Ние сме много близо до опознаването на Атина!

Microsoft работи върху процесора с изкуствен интелект, наречен Athena, от 2019 г. Остават броени дни, докато компанията представи своя процесор с изкуствен интелект. Ще се запознаем с Athena на „Ignite Conference“, която ще се проведе в Сиатъл на 14-17 ноември.microsoft athena aiЩе научим ясно за плановете на Microsoft за изкуствен интелект на конференцията, която ще се проведе следващия месец. Особено главният изпълнителен директор Сатя Надела се очаква да направи много важни изявления във встъпителната си реч.

Най-голямата цел на Microsoft, която разполага с инструменти, фокусирани върху изкуствения интелект като Bing Chat и Windows Copilot, е да разработи свой собствен чип с изкуствен интелект, вместо да използва графичните карти на Nvidia. Той назначи около 300 служители за това.

Ако всичко върви по план, собственият AI чип на Microsoft може да съперничи на популярните графични карти като Nvidia H100. В този случай приходите на Nvidia от чипове може внезапно да бъдат разклатени. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите коментарите си с нас в секцията по-долу.

Подобни публикации

  1. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  2. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  3. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  4. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!
  5. Сключено е ново споразумение между TikTok и Universal Music!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.