Митове за батериитеkak da uskorim neta

Що се отнася до батериите, виждаме интернет, изпълнен с доста фалшива спирала от информация. Ето митовете, които са неразбрани за батериите!

Много продукти като лаптопи, смартфони, таблети, интелигентни часовници или подобни продукти, които използваме в ежедневието си, се доставят с вътрешна батерия. Технологията на батерията, която захранва толкова много устройства, за съжаление не може да се развие толкова бързо, колкото другите технологии. От друга страна, когато говорим за батерии, е почти невъзможно да не срещнем невярна информация. В този списък сме тук с митовете и истините за батериите.

Прочети Още: Как да изтрия стикер WhatsApp?

Митове и истини за батериите

  • Неправилно 1- Често източвайте, не пълнете
  • False 2- Поддържането на батерията на студено е полезно
  • Неправилно 3- Разредете и съхранявайте батерията
  • Грешно 4- Не излагайте батерията на непрекъснато зареждане

Значителна част от този диапазон от дезинформация произтича от наследените технологии за батерии. Това, което е било вярно в миналото, може да не е вярно и днес. Например, старите никелови батерии трябва да се изтощават напълно, но съвременните литиеви батерии не изискват това. 

Неправилно 1. Често източвайте, не пълнете

Батериите от по-старо поколение имаха странна система, наречена ефект на паметта и трябваше напълно да ги разреждате, за да поддържате капацитета си. Така че зареждането, преди батерията да е напълно изтощена, беше вредно за тях. Когато става въпрос за литиеви батерии от модерно поколение, това не е необходимо и дори пълното му разреждане може да повреди батерията ви. Общата препоръка за литиевите батерии е да не падат под 20 процента.

Истина: Не е правилно изтощаването на батерията.

False 2. Поддържането на батерията на студено е полезно

Температурата може да намали капацитета на батерията и да я изхаби с течение на времето. Същото важи и в студена среда. На някои места има различни препоръки за поддържане на сейфа в студена, но наистина студена среда. Точно като екстремната горещина, екстремният студ е вредно състояние за здравето на батерията и трябва да ги избягвате.

Истина: Нито горещото, нито студеното не е добре. Съхранявайте батериите при стайна температура.

Неправилно 3. Разредете и съхранявайте батерията

Ако ще премахнете батерия, която няма да използвате в близко бъдеще или ще изключите и съхраните устройството, ще бъдете посъветвани да го разредите напълно и да го съхранявате на различни места. От друга страна, трябва да направите хранилището нито напълно празно, нито напълно пълно. Най-удобният метод за съхранение, конфигурирайте с 50 процента зареждане.

Истина: Не изпразвайте и не пълнете напълно преди съхранение. Оставете го на ниво 50 процента.

Неправилно 4. Не излагайте батериите на непрекъснато зареждане

Например, ако оставяте лаптопа си постоянно зареден, ще видите някои съвети, които твърдят, че са грешни. Всъщност батериите от ново поколение спират да се зареждат, когато са напълно заредени. Поради тази причина можете да оставите компютъра си постоянно зареден. Можете да разгледате нашата връзка по-долу, за да разгледате този проблем по-подробно.

Истина: Непрекъснатото зареждане не е толкова лошо.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Има ли някакви странни и тревожни слухове и съвети за батерията, които сте чували? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Тест за издръжливост на iPhone 15 и iPhone 15 Plus
  2. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  3. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане
  4. Цената на позлатената серия iPhone 15 Pro е достъпна!
  5. Infinix ще представи GT 10 Pro модел с Cyberpunk дизайн на GameX

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.