Може ли човек да получи грип и коронавирус едновременно?

bolest i koronavirus

Могат ли грипът и коронавирусът да бъдат в едно тяло едновременно? С настъпването на есенния сезон беше отговорено на въпроса, който започна да се чуди. Ето всички подробности!

Могат ли грипът и коронавирусът да се наблюдават едновременно в едно тяло ? Медицински факултет на университета.Ръководител на катедрата по детски инфекциозни болести проф. Д -р Джейхан отговори на любопитния въпрос. проф. Д -р Според изявлението на Джейхан, два вируса могат да присъстват в тялото едновременно. Всички подробности около обявата са в нашите новини.

Грипът и коронавирусът могат да бъдат в тялото едновременно

Споделяйки важна информация по темата, която се чуди от много хора с настъпването на есенния сезон, проф. Д -р Джейхан в изявление пред DHA заяви, че и двата вируса могат да присъстват в тялото едновременно.

Заявявайки, че един от двата вируса може да причини заболяване, другият може да се размножава само в гърлото, проф. Д -р Джейхан каза: „И двамата не могат да бъдат болни едновременно. Вероятно ще го изпитаме, когато започне грипният сезон. Тази година ще видим случаи на грип плюс коронавирус.“

Прочети Още: Нов намек за живота на Марс!

Заявявайки, че болестта може да се появи само с вирус едновременно, проф. Д -р Джейхан каза, че когато се извърши PCR тест в гърлото на човека, могат да бъдат намерени повече от един вирус и каза: „Теоретично може да е коронавирус, може да е грипен вирус, може би е грип, но коронавирусът може също могат да бъдат открити в гърлото едновременно. “

Подчертавайки, че грипният сезон все още не е започнал в Турция, проф. Д -р Джейхан заяви, че много вируси, които бяха много редки миналата година, се увеличиха значително тази година. Обяснявайки причината за тази ситуация, проф. Д -р Джейхан каза: „Единствената причина за това е, че тази година не спазваме правилото за маската и дистанцията, както преди“, и продължи по следния начин:

„Естествено, когато го хванем, човек може да има коронавирус, който се размножава в гърлото си по това време, така че можете да откриете и двете. Когато вземаме проби от грип и настинка, виждаме, че в много случаи има повече от един вирус . „

Медицински факултет на университета.Ръководител на катедрата по детски инфекциозни болести проф. Д -р Мехмет Джейхан каза: „Правилата за това дали две ваксини ще бъдат прилагани едновременно или с интервал от колко дни са напълно под въпрос за две живи ваксини. Нито грипната ваксина, нито коронавирусната ваксина са живи ваксини. Няма проблем, “ той каза.

Подобни публикации

  1. Германия няма да вземе тези, които имат ваксината Turkovac!
  2. Защитава ли ваксината TURKOVAC срещу Omicron?
  3. Комбинация от грип и коронавирус Случай с Flurona се появи в Израел!
  4. Колко ефективен е TURKOVAC при Delta Variant?
  5. Астмата предотвратява развитието на мозъчен тумор

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.