Може ли човек да получи грип и коронавирус едновременно?bolest i koronavirus

Могат ли грипът и коронавирусът да бъдат в едно тяло едновременно? С настъпването на есенния сезон беше отговорено на въпроса, който започна да се чуди. Ето всички подробности!

Могат ли грипът и коронавирусът да се наблюдават едновременно в едно тяло ? Медицински факултет на университета.Ръководител на катедрата по детски инфекциозни болести проф. Д -р Джейхан отговори на любопитния въпрос. проф. Д -р Според изявлението на Джейхан, два вируса могат да присъстват в тялото едновременно. Всички подробности около обявата са в нашите новини.

Грипът и коронавирусът могат да бъдат в тялото едновременно

Споделяйки важна информация по темата, която се чуди от много хора с настъпването на есенния сезон, проф. Д -р Джейхан в изявление пред DHA заяви, че и двата вируса могат да присъстват в тялото едновременно.

Заявявайки, че един от двата вируса може да причини заболяване, другият може да се размножава само в гърлото, проф. Д -р Джейхан каза: „И двамата не могат да бъдат болни едновременно. Вероятно ще го изпитаме, когато започне грипният сезон. Тази година ще видим случаи на грип плюс коронавирус.“

Прочети Още: Нов намек за живота на Марс!

Заявявайки, че болестта може да се появи само с вирус едновременно, проф. Д -р Джейхан каза, че когато се извърши PCR тест в гърлото на човека, могат да бъдат намерени повече от един вирус и каза: „Теоретично може да е коронавирус, може да е грипен вирус, може би е грип, но коронавирусът може също могат да бъдат открити в гърлото едновременно. “

Подчертавайки, че грипният сезон все още не е започнал в Турция, проф. Д -р Джейхан заяви, че много вируси, които бяха много редки миналата година, се увеличиха значително тази година. Обяснявайки причината за тази ситуация, проф. Д -р Джейхан каза: „Единствената причина за това е, че тази година не спазваме правилото за маската и дистанцията, както преди“, и продължи по следния начин:

„Естествено, когато го хванем, човек може да има коронавирус, който се размножава в гърлото си по това време, така че можете да откриете и двете. Когато вземаме проби от грип и настинка, виждаме, че в много случаи има повече от един вирус . „

Медицински факултет на университета.Ръководител на катедрата по детски инфекциозни болести проф. Д -р Мехмет Джейхан каза: „Правилата за това дали две ваксини ще бъдат прилагани едновременно или с интервал от колко дни са напълно под въпрос за две живи ваксини. Нито грипната ваксина, нито коронавирусната ваксина са живи ваксини. Няма проблем, “ той каза.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.