Най – добрите изображения на направените астероиди от кучешки кости!asteroidi kucheshki

Споделено е най -ясното изображение на астероида от кучешка кост досега. Беше казано, че в бъдеще ще бъдат проведени изследвания за получаване на повече информация за астероида.

Най -добрите и ясни изображения на астероида на кучешката кост са заснети от VLT (Много голям телескоп) на Европейската южна обсерватория. Детайлите на най -обсъжданите астероиди от последно време с техните странни форми също станаха напълно ясни.

Полученото изображение показва астероида от различни ъгли, но също така разкрива, че астероидите, които имат костна форма, имат център, където двете части са свързани.

Изображението, създадено чрез заснемане на костеобразния астероид, наречен Клеопатра, от 11 различни ъгъла, е подготвено чрез комбиниране на изображения, направени между 2017 и 2019 г. с инструмента, наречен SPHERE (Spectro-Polarimetric High-contect Exoplanet Research), разположен във VSO на ESO.

След като формата му беше разкрита в резултат на наблюдения, направени преди 20 години, тя получи това име от астрономите поради сходството й с костите.

Прочети Още: Може ли човек да получи грип и коронавирус едновременно?

Кучешкият костен астероид е много уникален и интересен астероид
Търсете извънземен интелект до астронома Франк Маркис в изявлението си като водещ автор на новото изследване за астероидите в Слънчевата система, че Клеопатра наистина е в уникално тяло , каза той .

Посочвайки, че науката е постигнала голям напредък благодарение на изучаването на някои странности, Маркис заяви, че Клеопатра е една от тях и че разбирането на сложната астероидна система може да помогне да научите повече за Слънчевата система.

За да разберат формата на Клеопатра, изследователите са използвали спектро-поляриметричния висококонтрастен екзопланетен RESarch (SPHERE) инструмент на VLT, за да я заснемат от различни ъгли, след което създават 3D модел на нейната форма. Те забелязали, че единият лоб е по -голям от другия, с обща дължина около 170 мили.

Изследователите използваха инструмента SPHERE на VLT, за да разкрият по -остро фигурата на Клеопатра и създадоха 3D модел на формата. В резултат на това беше открито, че единият лоб е по -голям от другия и има обща дължина от 170 мили.

Друго интересно нещо за този астероид е, че той има два спътника в орбитата си. Техните орбити, подобно на самия астероид, далеч не са прости и нестандартни.

В бъдещи проучвания за Клеопатра, Изключително големият телескоп (ELT) ще бъде използван, за да я покрие по -подробно. Системата на този нов телескоп ще предотврати различни изкривявания и ще направи обектите да изглеждат по – остри.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.