Устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!u-vo za izmervane na puls i dishane

Учени разработиха устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!

Учените са разработили устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната честота и дихателната честота. Какви са характеристиките на умната капсула с малък размер? Ето подробностите! Изследователи от Масачузетския технологичен институт (MIT) са разработили интелигентно устройство със сензори, които могат да измерват сърдечната честота и дихателната честота на пациенти със сънна апнея и също така да наблюдават хора, изложени на риск от предозиране с опиати.

Сензори ще измерват в стомаха!

Както знаете, нарушенията на съня като сънна апнея обикновено се диагностицират в лаборатория за сън с помощта на различни сензори и монитори. Изследователи от Масачузетския технологичен институт (MIT), Celero Systems и Университета на Западна Вирджиния са разработили устройство, което ще улесни този процес.

Умното устройство със сензори, с размерите на малко хапче витамин, се поглъща и изпраща в стомаха. Устройството може да открие много заболявания, докато е в стомаха, особено докато спи. Той използва акселерометър за измерване на честотата на дишане и сърдечната честота на лицето, което поглъща капсулата.

Тестовете показват, че устройството може да открива сънна апнея и също така да записва дишане, сърдечен ритъм, температура и движения на стомаха. Беше посочено също, че капсулата се елиминира от тялото за около ден.

Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!

Устройството също така ще може да измерва опиоиди, които се използват в медицината като болкоуспокояващо, включително анестезия, и които произвеждат морфиноподобни ефекти и дават на човека релаксиращ ефект. Той ще може да наблюдава хора, изложени на риск от предозиране с опиати. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите коментарите си с нас в секцията по-долу.

Подобни публикации

  1. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  2. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!
  3. Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!
  4. Революционно изобретение от учени: Устройство за четене на мисли!
  5. Северно сияние е видяно на много места в Европа и България!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.