Най-успешните практики, които ви помагат да заблудите мозъка и стреса сиАко преминавате през стресов и депресивен период , тези безплатни приложения, които препоръчваме, могат да ви помогнат да контролирате депресията и да промените настроението си и да подмаме мозъка си да мисли по-позитивно.

Тези приложения имат най-различни подходи за контрол на вашите чувства, от ботове, които ви говорят по забавен начин, до дългосрочни проекти, които помагат да изразите и управлявате психическото си състояние чрез фотография. Всичко е в комбинация от управление на настроението и атаки на ума, които ще ви помогнат да разберете по-добре депресията и тревожността и да се справите с дискомфорта.

Ако имате симптоми на депресия , разстройства на настроението и други проблеми с психичното здраве , те трябва да се обърнат към медицински специалист. Трябва да знаете, че приложенията в тази статия не могат да заменят медицинските диагнози.

Този проект съществува от осем години, но скорошно преразглеждане на него отново го направи популярен. Проектът  продължава да е насочен към терапевтичната фотография , но сега го поставя в ново мобилно приложение, което ви позволява да се свържете по-добре с общността и целите на идеала.

Този проект съществува от близо осем години, но не беше толкова популярен в миналото. Наскоро тя преработи и спечели много плюсове от потребителите и стана много по-популярна от преди.

Проектът продължава своите терапевтични цели за фотография , но предлага ново мобилно приложение, което е подходящо за общността и ви позволява да се свържете по-добре с идеалните цели.

Терапевтичната фотография е за правене и анализ на вашите снимки, за да разберете как виждате света. Други хора в общността могат да коментират вашите снимки, за да разкрият неща, които може би не сте знаели за себе си. Това е процес на обучение, който се извършва както съзнателно, така и съзнателно. Можете да научите повече за това в беседата на TED на основателя Брайс Евънс .

Youper  (Android и iOS)

youper

Youper е мобилно приложение, което е резултат от комбинация от AI и базираната на AI базова лента с основните функции на приложенията, които проследяват настроението и промените в настроението . Ще ви помогне да разберете как се чувствате с поредица от въпроси и упражнения, защо се чувствате по този начин и как да се отървете от тези лоши чувства.

Можете да започнете да използвате приложението, като отговаряте на ежедневен въпрос или обяснявате как се чувствате, за да проследите настроението си. Има много предварителни настройки за общи настроения и когато изпитвате проблеми на другите, можете да се възползвате от тях. Youper започва да разбира моделите, които показват как се чувствате и ви позволява да им устоите благодарение на упражненията.

Можете също така да получите достъп до краткосрочни упражнения, като ръководени медитации, когато се чувствате много зле и потърсите незабавна помощ .

Moodrise  (Android и iOS)

moodrise

Настроението ни е пряко свързано с допамин , окситоцин , ендорфин и подобни химикали в мозъка ни . Някои изследвания разкриват, че някои видове видеоклипове, звуци или дейности причиняват секреция на повечето от тези химикали. Например, гледането на видеоклипове с природата може да пусне GABA , което ви позволява да се успокоите.

Moodrise е невероятно приложение, за да направи настроението ви по-позитивно. Първо, вие определяте как се чувствате, така че оставяте приложението да проследява емоциите си. След това можете да изберете от препоръчаните химикали и да започнете да спортувате. Ще отделите по-малко от пет минути, за да завършите една.

Moodrise е напълно безплатен, можете да правите повече от едно химическо упражнение на ден. Ако не можете да намерите приложението с име „Moodrise“ в магазина за приложения на вашия телефон, можете да опитате да търсите AeBeZe.

Пауза от Pauseable  (Android, iOS)

pause

Всички много добре знаем колко важни са медитативните практики, които повишават осведомеността за подобряване на живота ни, но все пак много хора остават на мястото си без никаква дейност.

Pauseable комбинира принципите на Tai Chi с технологията, за да създаде Pause , приложение, което ви позволява да медитирате .

След стартиране на приложението и носене на слушалки ще бъдете помолени да докоснете екрана. Освен това ще трябва да местите бавно пръста си по екрана. Успокояващите звуци играят синхронно с движенията на пръста ви на слушалката.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.