Най-верният приятел на човека се оказа, че е кучеkuche priyatel

Кучетата, считани за най-верните приятели на човека, може да не реагират по същия начин на никого, който им дава храна, според проучване.

Кучетата, известни като най-верният приятел на човека , бяха ключовият елемент на последното проучване на изследователите .

Изследователи, които искаха да разберат как споделянето на кучета, известни като най-близките животни до хората и дори живеещи с хора от много години, разкриха неочакван резултат. В края на проучването беше открито, че кучетата не споделят храна с хората.

Най-лоялният приятел на човека не споделя храна с хората

Учени, които проведоха проучване с кучета, откриха, че кучетата не споделят храна с тези хора в замяна на храна от полезни хора. Въпреки че резултатът от изследването зависи от начина на провеждане на изследването, това може да означава, че даването на храна не е един от начините, по които кучетата си сътрудничат.

Многобройни проучвания и проучвания на собственици на домашни кучета показват, че кучетата са силно социализирани същества . Например, в минало проучване се наблюдава, че кучетата дават награди на други кучета, за да им дадат достъп до храна, когато те не са имали възможност сами да си набавят храната.

Прочети Още: Датата на стартиране на серията Huawei P50 е споделена

В друго проучване, което се основава на кучета, се разбра, че домашните кучета прибягват до някои начини да развеселят стопанина си, когато моралът му не е много добър. Друго проучване показа, че домашните кучета са склонни да стоят далеч от хора, които не се грижат добре за стопаните си.

Кучетата са важна част от живота на хората и не се колебаят да ги придружават по пътя, но ново проучване показва, че няма взаимно споделяне на храна в отношенията куче-човек. Три дузини кучета бяха включени в проучването. Тези кучета бяха специално обучени да натискат бутон, който доставя храна.

След това кучетата бяха изправени лице в лице с хора, които никога досега не бяха виждали в затворено пространство. Един човек в проучването редовно хранеше кучетата, като натискаше бутона, докато другият човек не даваше храна на кучетата.

Във втората фаза на изследването кучетата имаха право да натискат бутона. Тази храна отиваше на този човек, а не на него. При първия тест на кучетата, натиснали бутона, беше позволено да взаимодействат с хората в по-голяма стая.

Според изследователите вторият тест се фокусира върху това дали поведение, подобно на предишното положително поведение на човек спрямо куче, също би се случило на кучето. В края на втория тест се наблюдава, че кучетата не са толкова склонни да споделят храна. Кучетата не върнаха храната, която им беше дадена преди това.

Според учените изследването може да не е достатъчно за цялостна оценка. Най-важната причина за това се вижда като втория тест е твърде сложен, за да могат кучетата да разберат какво се случва. Въпреки това, проучванията върху животни обикновено не водят до 100% точен резултат, тъй като такива изследвания са винаги отворени за интерпретация, тъй като не може да се установи непрекъсната комуникация.

Подобни публикации

  1. Как мога да видя моите опаковани плейлисти в Spotify?
  2. Защо златото е толкова ценно?
  3. Как да намеря някой в Тиндър?
  4. Сайт за запознанства Tinder
  5. Каква е разликата между Stereo и Mono?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.