НАСА: Какво ще правим, ако открием извънземни?nasa izvanzemni

Какво ще правим, ако открием извънземни? НАСА казва, че имаме нужда от скали за откриване на живот като скалата CoLD.

Какво да правим, ако открием извънземни? Някои учени от НАСА смятат, че имаме нужда от реалистичен план. И ако намерим извънземни, как да се разберем с тях? Ето скалата на CoLD.

Водещите учени на НАСА имат провокативно послание към научната общност: Какво ще правим, когато открием доказателства за извънземен живот ? Как да разберем значението на новите научни резултати в търсенето на живот и кога ще кажем „да, извънземен живот е открит“?

Главният учен на агенцията, Джеймс Грийн ,  е съавтор на нова статия, публикувана в списание Nature, която призова изследователите да създадат рамка за докладване на доказателства за извънземни.

В статията авторите подчертават важността на ясното съобщаване на всякакви открития за извънземен живот, както и на установяването на ясни очаквания за обществеността, когато това се случи, и точното изразяване на несигурността в ранните доказателства.

„Тъй като целите за откриване на живот стават все по-известни в космическите науки, от съществено значение е да се отвори диалог в общността за това как да се съобщава информация по разнообразна, сложна и потенциално сензационна тема“ , се казва в статията.

Прочети Още: Дори инвеститорите във Facebook започват да обвиняват Зукърбърг

Какво да правим, ако открием извънземни?

Грийн и други автори предлагат скалата за откриване на живот ( CoLD ), за да помогне да се оцени всяко доказателство, което може да бъде открито . Самата скала съдържа седем различни нива, като стълба. Всяко ниво е критерий, който трябва да бъде изпълнен, преди да преминете към следващата стъпка.

Например, първото ниво ще бъде да откриете сигнатурите на живота, като биологични молекули . Второто ниво би било да се изключи, че всеки признак на живот е резултат от замърсяване от Земята. В последната стъпка скалата на CoLD декларира, че доказателствата за извънземен живот са открити безопасно.

„ Наличието на такъв мащаб ще ни помогне да разберем къде се намираме по отношение на търсенето на живот на определени места и по отношение на възможностите на мисиите и технологиите, които ни помагат в това търсене“ , каза Грийн в съобщение на НАСА .

В същото време телескопът James Webb и марсоходът Perseverance Mars, търсещ живот на Червената планета, работят, което означава, че подобна находка може да се случи рано или късно.

Мери Волтек , съавтор на изследването и ръководител на програмата на НАСА по астробиология, каза : „ Търсенето на живот извън Земята изисква широко участие на научната общност и много наблюдения и експерименти. Заедно можем да бъдем по-силни в усилията си да търсим улики, че не сме сами .“ каза.

Подобни публикации

  1. Най-подобната на Земята планета „Титан“ е забелязана
  2. Откриха планета, 8 пъти по-голяма от Юпитер
  3. Капсула Orion прави снимки на повърхността на Луната
  4. Японската мисия за кацане на Луната се провали
  5. Колко хора живеят в света?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.