Дори инвеститорите във Facebook започват да обвиняват Зукърбъргfacebookmarkzukenburg

Напрежението е напрегнато между инвеститорите във Facebook и Зукърбърг. Как новата компания, наречена Meta, ще контролира тяхната платформа?

Роджър Макнами, който е консултант на Facebook и неговия основател Марк Зукърбърг от 2006 г., направи някои поразителни изявления. Според McNamee връзката между инвеститорите във Facebook и Зукърбърг е на път да се разпадне.

Рисковият инвеститор Роджър Макнами смята, че акциите на Facebook са отговорни за проблемите, които съществуват в платформата днес. 

Макнами, един от първите поддръжници на Facebook, каза пред CNN: „Те не биха си затворили съзнателно очите за катастрофални проблеми, които нямаше да съществуват, ако не бяха готови да купуват реклами. Големите рекламодатели имат голяма вина тук .“ каза.

Прочети Още: Фирма, която събира данни за местоположение, признава, че продава данни

Макнами, който започна да съветва съоснователя на Facebook Марк Зукърбърг в началото на 2006 г., каза, че проблемът е, че по-голямата част от компаниите дават приоритет на максимизирането на стойността на акционерите пред това, което е добро за обществото.

„ Те ги оставиха да се пристрастят към удобството на продуктите, поради което компанията стана това, което е “, каза Макнами, съосновател на фирмата за рисков капитал Elevation Partners .

Напрежението между инвеститорите във Facebook и Зукърбърг е напрегнато

Facebook, или Meta , тъй като е нов , заяви в понеделник, че Facebook е генерирал 28,3 милиарда долара  приходи от реклами само през третото тримесечие  . Това е с 33% повече от преди година, привличайки зашеметяващите 1,9 милиарда активни потребители дневно.

“ Facebook е ужасна платформа, но трябва да увеличи стойността на акционерите и затова трябва да я използвам. Те си казват, че не е тяхна вина. Това наистина е Facebook, да, вината е ваша „, каза Макнами .

Говорител на Facebook каза в изявление, че най-всеобхватната работа на компанията по сигурността е за премахване на речта на омразата.

„ Имаме повече от 40 000 души, фокусирани върху това , и сме на път да похарчим повече от 5 милиарда долара за сигурност през 2021 г. Имаме още работа за вършене и сме решени да го направим както трябва “, каза говорител на Facebook .

Подобни публикации

  1. Най-търсената функция в Threads най-накрая пристигна!
  2. Как да затворя Whatsapp онлайн? – 2023 г
  3. Очакваните емотикони идват, клавиатурите стават цветни!
  4. WhatsApp идва функцията за междуплатформени съобщения!
  5. Reddit получава нова функция

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.