Дори инвеститорите във Facebook започват да обвиняват Зукърбъргfacebookmarkzukenburg

Напрежението е напрегнато между инвеститорите във Facebook и Зукърбърг. Как новата компания, наречена Meta, ще контролира тяхната платформа?

Роджър Макнами, който е консултант на Facebook и неговия основател Марк Зукърбърг от 2006 г., направи някои поразителни изявления. Според McNamee връзката между инвеститорите във Facebook и Зукърбърг е на път да се разпадне.

Рисковият инвеститор Роджър Макнами смята, че акциите на Facebook са отговорни за проблемите, които съществуват в платформата днес. 

Макнами, един от първите поддръжници на Facebook, каза пред CNN: „Те не биха си затворили съзнателно очите за катастрофални проблеми, които нямаше да съществуват, ако не бяха готови да купуват реклами. Големите рекламодатели имат голяма вина тук .“ каза.

Прочети Още: Фирма, която събира данни за местоположение, признава, че продава данни

Макнами, който започна да съветва съоснователя на Facebook Марк Зукърбърг в началото на 2006 г., каза, че проблемът е, че по-голямата част от компаниите дават приоритет на максимизирането на стойността на акционерите пред това, което е добро за обществото.

„ Те ги оставиха да се пристрастят към удобството на продуктите, поради което компанията стана това, което е “, каза Макнами, съосновател на фирмата за рисков капитал Elevation Partners .

Напрежението между инвеститорите във Facebook и Зукърбърг е напрегнато

Facebook, или Meta , тъй като е нов , заяви в понеделник, че Facebook е генерирал 28,3 милиарда долара  приходи от реклами само през третото тримесечие  . Това е с 33% повече от преди година, привличайки зашеметяващите 1,9 милиарда активни потребители дневно.

“ Facebook е ужасна платформа, но трябва да увеличи стойността на акционерите и затова трябва да я използвам. Те си казват, че не е тяхна вина. Това наистина е Facebook, да, вината е ваша „, каза Макнами .

Говорител на Facebook каза в изявление, че най-всеобхватната работа на компанията по сигурността е за премахване на речта на омразата.

„ Имаме повече от 40 000 души, фокусирани върху това , и сме на път да похарчим повече от 5 милиарда долара за сигурност през 2021 г. Имаме още работа за вършене и сме решени да го направим както трябва “, каза говорител на Facebook .

Подобни публикации

  1. 20 неизвестни команди в Google Търсения
  2. Проблем с известията в Instagram и решение
  3. Какво е Bumble? Как да използвам?
  4. Какво е Google Преводач?
  5. Google подобрява изживяването при търсене в Gmail и чат

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.