НАСА стартира 2 мисии за изследване на Венераnasa venera

НАСА обяви две нови мисии за изследване на Венера. И така, какви са тези задачи? Каква е желаната цел, която трябва да се постигне с тези мисии? Ето и любопитните подробности!

Прочети Още: Рекордно увеличение на процента на тези, които искат да се отърват от пристрастяването към технологиите!

НАСА стартира две нови мисии за изследване на Венера. Най-горещата планета в Слънчевата система, известна като най-близката планета до Земята, ще бъде обект на контрол от Националната администрация по аеронавтика и космос. И двете мисии ще се съсредоточат върху това как планетата е станала необитаема, когато е трябвало да бъде като Земята.

НАСА обявява 2 мисии до Венера

НАСА стартира две нови мисии до най-близката планета на Земята . И двете мисии имат за цел да изследват как Венера се е превърнала в ад, въпреки че има много общи черти със Земята. Бюджет от около 500 милиона долара беше разпределен за задача. Очаква се всяка от мисиите да продължи до 2028-2030.

Тези задачи се състоят от:

1. DAVINCI +

Основната цел на тази мисия е да научи как се е формирала планетата и през какво е преминала по време на фазата си на развитие. За да се разбере, ще бъде изследван съставът на атмосферата на Венера, както и дали има океан на планетата. В тази мисия, която ще се фокусира върху атмосферата на планетата, ще се опита да научи какви различия има с атмосферата на Земята.

Мисията ще осигури и първите изображения с висока разделителна способност на уникални геоложки характеристики на Венера, които ще могат да се сравняват с континентите на Земята. DAVINCI + ще се открои като първата мисия, ръководена от САЩ в атмосферата на Венера от 1978 г. насам.

2. ВЕРИТАС

За разлика от мисията DAVINCI +, VERITAS ще се фокусира върху повърхността, а не върху атмосферата. Целта на мисията е да определи геоложката история на планетата и как е било възможно Венера да се развива толкова различно от Земята. Космическият кораб, който ще бъде изпратен с втората мисия, ще изясни дали събития като вулканизъм все още се виждат на Венера, както и орбита около планетата, за да пресъздаде 3D версията на топографията.

Том Вагнер, който се интересува от програмата за изследване на НАСА, каза, че е доста изненадващо, че до момента е получено толкова малко информация за Венера, но резултатите от тези две мисии ще предоставят информация от атмосферата до ядрото на планетата. Според Вагнер в края на тези две нови мисии планетата ще изглежда преоткрита.

Националната администрация по аеронавтика и космос не сподели повече информация за двете мисии, но както може да се разбере от изявлението, направено за мисиите на НАСА Венера, подготовката продължава бързо.

Подобни публикации

  1. Microsoft веднъж се е опитала да продаде Bing на Apple!
  2. Discord срина ли се? Има проблеми с достъпа до Discord!
  3. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  4. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  5. Threads се развива: Налични са много нови функции

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.