Внимание потребители на ChatGPT: коригирайте тази настройка, ако искате да защитите данните сиdanni v chatgpt

Внимание потребители на ChatGPT: коригирайте тази настройка, ако искате да защитите данните си

OpenAI добави нови настройки, за да осигури поверителност на данните на потребителите на ChatGPT. Можете да предотвратите използването на вашите данни с тези настройки. Въпреки че ChatGPT, разработен от OpenAI, значително улеснява живота ни, той носи със себе си някои рискове. Например вашите разговори с ChatGPT се използват за подобряване на езиковия модел, тъй като няма опции за защита на поверителността на данните.

Нарастващата популярност обаче започва да прави това по-голям проблем. За щастие различни органи предприеха действия, за да предотвратят бъдещи проблеми. ChatGPT дори беше забранен за кратко в Италия поради опасения за поверителността.

След всички тези разработки OpenAI направи крачка назад и добави нова настройка към ChatGPT, където потребителите могат да защитят своите данни. Ако искате вашите разговори с изкуствения интелект да останат „лични“, не забравяйте да направите тази настройка.

Политика за поверителност на OpenAI

Потребителите на ChatGPT могат да направят проста настройка, като влязат в своя акаунт, за да предотвратят използването на техните данни в алгоритми за обучение. Ето стъпките за изключване на тази настройка:

  1. Влезте в акаунта си.
  2. Кликнете върху иконата на акаунта в долния ляв ъгъл.
  3. Изберете Настройки.
  4. Щракнете върху менюто за показване до менюто за управление на данни.
  5. Изключете Историята на чата и образованието.

chatgpt izkluchvane na danni

В това меню можете също да експортирате вашите ChatGPT данни и да изтриете акаунта си. Въпреки това, когато потребителите изключат тази настройка, тяхната история на чат ще бъде изтрита след 30 дни. OpenAI ще преглежда само тези данни, за да следи за злоупотреби.

Тази промяна представлява важна стъпка в политиките за поверителност на OpenAI, така че потребителите на ChatGPT да могат по-добре да защитят своите данни.

Въпреки това, въпреки че тези подобрения може да зарадват някои потребители, те може да не са достатъчни за други. Изискват се още опции, за да запазите историята на разговорите си и да не се използват в бъдещи разговори.

OpenAI създаде раздел с често задавани въпроси, за да обясни допълнително как използва и съхранява вашите данни. Този раздел гласи, че когато изключите хронологията на чата и настройките за образование, вашите данни ще се съхраняват в продължение на 30 дни и ще се преглеждат само за наблюдение за злоупотреби. След като спрете да използвате данните си за обучение, вашата чат история също ще бъде изтрита след 30 дни.

OpenAI също работи върху нов тип акаунт, наречен ChatGPT Business. Този тип акаунт ще ви позволи да защитите историята на чатовете си и да предотвратите използването на вашите данни за образование. Този нов тип акаунт има за цел да помогне на потребителите да управляват по-добре поверителността на данните.

Потребителите на ChatGPT могат да спрат данните им да се използват в процесите на обучение на OpenAI благодарение на новите настройки за поверителност. В този случай обаче историята на чата ще изчезне след 30 дни.

OpenAI работи върху нов тип акаунт, наречен ChatGPT Business, и този тип акаунт ще ви позволи да запазите историята на чатовете си. Това развитие има за цел да помогне на потребителите да управляват по-добре поверителността на своите данни.

Можете да посетите официалния уебсайт на OpenAI, за да научите повече за политиките за поверителност на OpenAI и да откриете начини за защита на вашите данни. Надяваме се, че в бъдеще ще бъдат налични по-добри опции за управление на поверителността.

Подобни публикации

  1. Мета може да се наложи да прекрати обученията за изкуствен интелект!
  2. Първи поглед към фотографията на бъдещето
  3. Нова функция за изкуствен интелект идва в X
  4. Google Rival ChatGPT поддържана търсачка идва
  5. TikTok автоматично ще маркира съдържание с изкуствен интелект

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.