Неочакваната китайска ракета се е разбила на Земята!kitayska raketa

Китайската ракета, която се очакваше да се разбие на Земята, в крайна сметка се разби. И така, къде точно е ударена ракетата? Ето подробностите за ракетата, която от известно време е на дневен ред в света!

Китайската ракета , която е на дневен ред в света от няколко дни, най-накрая падна на света. Смяташе се, че ракетата ще падне в районите, където преобладават хората, но според информацията, съобщена от Китайската космическа агенция, страхът не се е сбъднал и ракетата не е паднала по начин, който да навреди на хората.

Прочети Още: Най-голямата кибер атака в историята на Apple: 128 милиона потребители са засегнати!

Къде дойде китайската ракета?

Според новините на CNN , Китайската космическа агенция заяви, че контролираната преди време китайска ракета е паднала в Индийския океан . Службата за космическо инженерство в Китай заяви в изявление на WeChat, че голяма част от ракетата Long March 5B е изгоряла на парчета, когато е влязла отново в атмосферата.

Ракетата, дълга около 33 метра, притесни света със своите размери и тегло. След като загуби контрол над ракетата, изстреляна на 29 април, тя се върна там, откъдето дойде и започна да се ускорява към Земята.

Дългият марш представляваше заплаха за света 5B

Имаше някои слухове, че ядрото Long March 5B ще маневрира, за да промени орбитата си, но това не се случи. Уанг Джу, отговорен за програмата за стартиране на Long March 5B, заяви на пресконференция, че маневрата не е възможна.

Правейки изявление относно ракетата, за която е известно, че се движи със скорост повече от седем километра в секунда, министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви в изявление по темата, че се очаква ракета със загубен контрол да навлезе в атмосферата този уикенд и че е възможно тази ракета да попадне в района, където се намират хората.

Говорителят на американското министерство на отбраната Джон Кирби заяви, че министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е бил наясно с въпросната ракета. След като напусна модула на космическата станция, ракетата започна бързо да пада към земята, тъй като постепенно губи височина, което прави почти невъзможно да се правят прогнози за това къде ракетата ще влезе отново в атмосферата.

В изявлението си по въпроса американският министър на отбраната Лойд Остин заяви, че САЩ не планират да свалят избягалата ракета, която идва на Земята. Американският министър на отбраната Остин в изявлението си относно падането на ракетата каза: „Имаме надежда да падне някъде, че никой няма да бъде ощетен. Надяваме се да падне в океана или някъде по този начин.“

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.