Неразбрани факти за успокоителнитеnerazbranite efekti na depresiya antidepresan

Неразбрани факти за успокоителните

Неразбраната информация за транквилантите създава някои проблеми. Изброихме погрешните схващания за транквилантите. Има някои неразбрани факти за транквилантите. Тази ситуация води до информационно замърсяване. Много хора смятат, че информация, която всъщност е невярна, е вярна. В тази статия обяснихме погрешните схващания и фактите за успокоителните хапчета.

Антидепресантите облекчават симптомите на умерена, тежка и хронична депресия. Депресията се причинява от химически дисбаланси в мозъка, като серотонин. Антидепресантите се опитват да повишат нивото на тези химикали.

Фалшивата информация се разпространява много бързо, особено в интернет. Както при повечето теми, има много дезинформация относно хапчетата антидепресанти. И така, какви са неразбраните факти за тези хапчета? Можете да разгледате статията, която подготвихме и да имате информация по темата.

Забележка: Ако се чувствате зле психологически, определено трябва да отидете на Психиатър. Нека подчертаем, че не трябва да приемате лекарствата, които вашите приятели използват по съвет на неспециалист. Можете да приемате лекарствата, препоръчани от Вашия лекар, и да ги използвате в посочените дози. Трябва също така да се консултирате със специалист, ако срещнете някакви нежелани реакции.

Какви са неразбраните факти за успокоителните?

 • Антидепресантите ви карат да напълнявате.
 • Антидепресантите увеличават риска от самоубийство.
 • Антидепресантите променят личността.
 • Антидепресантите водят до пристрастяване.
 • Антидепресантите ви карат да забравите проблемите.
 • Антидепресантите имат ужасни странични ефекти.
 • Антидепресантите са ненужни.

По-горе има невярна информация за хапчетата антидепресанти. Можете да разгледате точната информация по темата по-долу.

Антидепресантите водят до наддаване на тегло

Проблемът с теглото е една от най-често срещаните погрешни информации за антидепресантите. Както всички лекарства, антидепресантите имат различни странични ефекти. Наддаването на тегло може да бъде страничен ефект от хапчето антидепресант, което използвате.

Някои антидепресанти може да са по-склонни да причинят наддаване на тегло, отколкото други. Други могат да ви накарат да отслабнете. Ако имате някакви притеснения по този въпрос, можете да се консултирате с Вашия лекар.

Антидепресантните хапчета повишават риска от самоубийство

Проучване от 2009 г., публикувано в British Medical Journal, анализира 372 проучвания, включващи близо 100 000 души, приемащи антидепресанти. Според получените резултати се наблюдава, че въпросните лекарства нямат никакъв ефект върху риска от самоубийство на възраст между 25 и 64 години.

Проучването заключава също, че хапчетата антидепресанти намаляват риска от самоубийство при хора на 65 и повече години. Друго проучване, проведено през 2006 г. и публикувано в PLoS Medicine, предполага, че въпросните лекарства са спасили хиляди животи. В резултат на това, независимо от вашата възраст и пол, ако имате мисли за самоубийство или някакви негативни мисли, определено трябва да отидете на лекар, без да губите време. Можете да преодолеете негативните мисли с професионална помощ.

Антидепресантите променят личността

Друго погрешно схващане за въпросните лекарства е, че хапчетата променят личността на хората или ги превръщат в други. Антидепресантите, приемани правилно, не променят личността на хората. Тези хапчета помагат на хората да се почувстват отново като себе си и да се върнат към предишните си настроения. Ако възникне някакъв проблем, трябва да се консултирате с лекар.

Антидепресантите водят до пристрастяване

Сред погрешно разбраната информация за хапчетата антидепресанти е, че имат пристрастяваща структура. Антидепресантите не се класифицират като лекарства, водещи до пристрастяване, но не трябва да спирате лекарството внезапно. Вашият лекар ще реши дали трябва да продължите да използвате лекарството. За да не се сблъскате с някаква негативна ситуация, можете да го оставите на знанието на Вашия лекар.

Антидепресантните хапчета забравят проблемите

Тези хапчета не ви карат да забравите проблемите си, но ви улесняват да се справите с проблемите, които изпитвате. С други думи, той играе спомагателна роля при справянето с проблеми. Депресията може да повлияе негативно на възприятията ви и това може да ви остави лишени от енергията, от която се нуждаете, за да разрешите проблеми. Някои терапевти предполагат, че хората, които приемат антидепресанти, постигат по-голям напредък в процеса на психотерапия.

Антидепресантите имат ужасни странични ефекти

Антидепресантите, както повечето лекарства, могат да причинят странични ефекти като главоболие, сухота в устата и тревожност. Дезинформацията по този въпрос е, че въпросните хапчета причиняват непоносими странични ефекти. Страничните ефекти на тези лекарства обикновено не са тежки.

Не бива да се забравя, че страничните ефекти могат да бъдат причинени и от други лекарства, приемани с антидепресанти. От друга страна, в зависимост от дозата на приеманите лекарства, може да се срещне този проблем. Поради тази причина, когато отидете на лекар, трябва да информирате и за лекарствата, които използвате. Освен това се консултирайте с Вашия лекар в случай на нежелани реакции.

Антидепресантите не са необходими

Сред известната дезинформация за хапчетата антидепресант има също така, че няма полза и следователно е ненужно. Комбинирането на терапия с лекарства всъщност е най-идеалното лечение за преодоляване на депресивните разстройства. Някои проучвания показват , че 40% до 60% от хората, приемащи антидепресанти, имат подобрение на симптомите в рамките на 6 до 6 седмици. В тази статия сме изброили неразбраните факти за хапчетата антидепресанти. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да използвате филтър за синя светлина на PC и Mac устройства?
 2. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
 3. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
 4. Каква е разликата между PDR и психологията?
 5. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.