Netflix обявява уволнение на 150 служителиnetflix 2022

Netflix обяви, че се сбогува със 150 служители със своето изявление. Компанията заяви, че е взела това решение, защото е задължително. Ето подробностите!

След като Netflix обяви миналия месец, че губи абонати за първи път от 10 години, платформата за стрийминг обяви във вторник, че съкращава около 150 работни места в компанията, предимно в Съединените щати, което представлява 2% от общата й работна сила.

Netflix направи следните изявления по темата:

„Както обяснихме за печалбите, забавящият се растеж на приходите ни означава, че трябва да забавим растежа на разходите си като компания. За съжаление, днес казваме сбогом на приблизително 150 служители, повечето от които са базирани в Съединените щати. Тези промени се движат от бизнеса изисквания, а не индивидуално представяне, което прави тази ситуация особено трудна. „Това я прави по-трудна, защото никой от нас не иска да се сбогува с толкова страхотни колеги. Работим усилено, за да ги подкрепим през този труден преход.“

В обаждането си за печалбите за първото тримесечие през април Спенсър Нойман , главен финансов директор на Netflix , каза, че компанията планира да намали част от разходите си през следващите две години. Докато Netflix ще продължи да отделя приблизително 17 милиарда долара годишно за разработване на нови телевизионни предавания и филми, ще го прави с по-малко хора зад кулисите. „Опитваме се да бъдем умни в настоящата ситуация и се опитваме да бъдем разумни, като отдръпнем част от този ръст на разходите, за да отразим реалността на растежа на приходите на бизнеса“, каза Нойман . казах.netflix 150

Прочети Още: Предстоят безплатни концерти в Apple Music

Съкращенията ще продължат в Netflix

Допълнителни съкращения в компанията са вероятно тази година, според човек, запознат със ситуацията, който говори с компанията при условие за анонимност.

Netflix, дългогодишен лидер в броя на абонатите в световен мащаб, заяви миналия месец, че е загубил близо 200 000 абонамента през първите три месеца на годината и очаква още 2 милиона абонати да напуснат услугата през второто тримесечие на 2022 г. Ето защо е вероятно да видим повече съкращения в бъдеще и дори намаляване на честотата на съдържанието, дори и Netflix да не го признае директно.

Подобни публикации

  1. YouTube Music заменя Google Podcasts
  2. Дали Microsoft излъга, когато представи Edge Copilot?
  3. Tiktok ще бъде ли забранен в Турция?
  4. Радикално решение от Twitch
  5. WhatsApp тества нова функция за актуализации на състоянието!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.