Пациентът с поставен мозъчен чип Neuralink успя да играе шах чрез мислене!neuralink ilon musk

Пациентът с поставен мозъчен чип Neuralink успя да играе шах чрез мислене!

Публикувано е видео на млад мъж, който успява да играе игри на компютъра със силата на ума си, благодарение на мозъчния чип Neuralink на Илон Мъск. Ето подробностите! През последните месеци Илон Мъск обяви, че мозъчният чип Neuralink е поставен в доброволец. Докато прави това изявление, той също така заяви, че благодарение на този чип човек може да движи мишката по екрана само като мисли.

Мъск сподели настоящи изображения на човека, който използва мозъчния чип, за да управлява курсора на компютъра и да играе видео игри чрез мисъл. На тези изображения се вижда, че 29-годишният мъж, който е парализиран от кръста надолу, може да играе шах само като мисли.

Инициативата за мозъчни чипове на Илон Мъск: Какво е Neuralink?

Парализиран пациент играе шах благодарение на Neuralink

29-годишен парализиран млад мъж на име Нолан Арбау успя да играе шах, използвайки само движения на курсора на компютъра. Младият мъж на кадрите каза следните думи: „Виждате ли курсора на екрана? Всичко е мое. това е цялата ми мозъчна сила!“

Арбау беше парализиран след инцидент при гмуркане преди осем години. Благодарение на Neuralink възможността да играете видеоигри само като мислите доведе до красиви изображения, отразени на камерите.

Младият мъж във видеото успя да играе шах от мястото, където седеше, само със силата на ума си. Нолан Арбау, който оприличи тази революционна технология на Силата в Междузвездни войни: „Толкова съм щастлив да бъда част от това, имам чувството, че научаваме нови неща всеки ден.“

Подобни публикации

  1. Microsoft издига Windows Photos на друго ниво с изкуствен интелект!
  2. Изкуствен интелект идва в Youtube!
  3. Gemini идва в друга услуга на Google: Как ще се използва?
  4. Друга нова функция за изкуствен интелект от Google
  5. Функции за визуално редактиране с изкуствен интелект в WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.