Друга нова функция за изкуствен интелект от GoogleДруга нова функция за изкуствен интелект от Google: Очаква се скоро!

Google започна работа по нова функция за изкуствен интелект. Няма да е необходимо да се регистрирате, за да използвате тази функция. Ето подробностите! Функцията, известна като Search Generative Experience (SGE), стартира миналия май като част от Google Search Labs. До ноември той се разпространи в повече от 120 страни по света поради нарастващата конкуренция в областта на изкуствения интелект.

Изкуственият интелект
дава директни отговори на зададените въпроси и ви позволява да комуникирате напред-назад, сякаш говорите с бот. Първоначално потребителите трябваше да избират между тези две опции.

Но сега изглежда, че Google започва да го предлага на всички, независимо дали го искат или не. google sge

Какво предоставя продуктивното изживяване при търсене на потребителите?

Според доклад на Search Engine Land, някои потребители в САЩ могат да изпитат SGE, без дори да си правят труда да се регистрират. Това се случва, когато някой търси нещо в Google и нова засенчена секция над резултатите от търсенето предоставя на потребителите кратко резюме на търсената тема и връзки за по-дълбоко разглеждане на темата.

Обикновено секцията с резюме и връзки беше достъпна само за регистрирани потребители. Въпреки това се очаква Google да отвори тази функция за всички потребители.

Според Search Engine Land, компанията го тества върху група изследователи в САЩ. Освен това дори няма да е необходимо да влизате в акаунта си в Google, за да използвате тази функция.

Според Search Engine Land, Google е доста уверен, че тези резюмета на AI ще предоставят по-добра информация от типичните резултати от търсенето. Компанията провежда тези тестове, за да събере обратна връзка от по-широк кръг потребители, включително потребители, които не са избрали функцията.

Очаква се медийният свят, поддържан от реклами, да бъде силно засегнат, когато SGE стане широко използван. Понастоящем издателите печелят пари, когато потребителите кликнат върху връзките в Google, за да прочетат техните статии с реклами.

Но ако SGE започне да предлага резюмета точно в горната част на резултатите от търсенето, хората може да не си правят труда да кликват върху действителните статии. Това означава по-малко приходи за издателите.

Все още не е посочено кога тази функция за изкуствен интелект на Google ще бъде напълно активирана.

Подобни публикации

  1. Microsoft издига Windows Photos на друго ниво с изкуствен интелект!
  2. Изкуствен интелект идва в Youtube!
  3. Gemini идва в друга услуга на Google: Как ще се използва?
  4. Функции за визуално редактиране с изкуствен интелект в WhatsApp
  5. Пациентът с поставен мозъчен чип Neuralink успя да играе шах чрез мислене!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.