Разработване на очила с добавена реалност за хора с увреден слух

ochila s realnost

Разработват се очила с добавена реалност, които ще подобрят качеството на живот на хората с увреден слух и могат незабавно да субтитрират всичко, което се казва.

Какво ще стане, ако всичко, което казвате, беше незабавно субтитрирано и споделено с глухите хора около вас? Това изглежда е идеята зад XRAI Glass, ново софтуерно решение, съчетано с очилата за добавена реалност на Nreal.

Разгледай Още: Дизайнът и характеристиките на Realme 10 и 10 Pro

Софтуерът позволява на потребителите да свързват очилата директно към своя телефон с Android и след това да водят разговори с надписи около себе си директно в зрителното си поле.

Софтуерът е проектиран да работи с интелигентни очила Nreal Air , които в момента действат като портал към съдържание с добавена реалност . Съдържанието с добавена реалност бавно се развива през последните години, въпреки че големите технологични компании като Apple работят върху очила за смесена реалност.

За разлика от традиционните очила с добавена реалност, XRAI Glass се фокусира върху предоставянето на по-ценно ежедневно изживяване за глухи или хора с увреден слух.

Как работи софтуерът XRAI Glass?

Софтуерът XRAI Glass се движи, като улавя звуците около потребителя. Той прави това с помощта на смартфона, към който е свързан. Компанията не сподели колко добре софтуерът и очилата могат да работят в по-шумна среда, но промоционален видеоклип показва, че се използват в различни среди.

XRAI Glass казва, че се надява един ден да предостави начин за очила и софтуер да разграничават различните високоговорители. Освен това, тъй като проектира надписа директно върху лещите пред потребителя, хората с увреден слух могат да се присъединят към разговори, без да се налага да се фокусират единствено върху човека, който говори.

Тази технология осигурява огромна промяна в качеството на живот на хората, страдащи от загуба на слуха . Докато учените търсят начини да обърнат загубата на слуха поради определени условия, наличието на софтуер и технология като XRAI Glass може да помогне на хората, които страдат от тези загуби, да живеят по-добре. В момента технологията все още е във фаза на предварителна регистрация и XRAI Glass не е споделил кога планира да стартира.

Подобни публикации

  1. Вашата връзка не е поверителна грешка и решение
  2. Уникална функция пристигнаха в Telegram
  3. Как да добавите приятел в Discord?
  4. Как да изчистите кеша само на един сайт в Google Chrome?
  5. Премахнато изискване за самолетен режим при полети!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.