Разработване на очила с добавена реалност за хора с увреден слухochila s realnost

Разработват се очила с добавена реалност, които ще подобрят качеството на живот на хората с увреден слух и могат незабавно да субтитрират всичко, което се казва.

Какво ще стане, ако всичко, което казвате, беше незабавно субтитрирано и споделено с глухите хора около вас? Това изглежда е идеята зад XRAI Glass, ново софтуерно решение, съчетано с очилата за добавена реалност на Nreal.

Разгледай Още: Дизайнът и характеристиките на Realme 10 и 10 Pro

Софтуерът позволява на потребителите да свързват очилата директно към своя телефон с Android и след това да водят разговори с надписи около себе си директно в зрителното си поле.

Софтуерът е проектиран да работи с интелигентни очила Nreal Air , които в момента действат като портал към съдържание с добавена реалност . Съдържанието с добавена реалност бавно се развива през последните години, въпреки че големите технологични компании като Apple работят върху очила за смесена реалност.

За разлика от традиционните очила с добавена реалност, XRAI Glass се фокусира върху предоставянето на по-ценно ежедневно изживяване за глухи или хора с увреден слух.

Как работи софтуерът XRAI Glass?

Софтуерът XRAI Glass се движи, като улавя звуците около потребителя. Той прави това с помощта на смартфона, към който е свързан. Компанията не сподели колко добре софтуерът и очилата могат да работят в по-шумна среда, но промоционален видеоклип показва, че се използват в различни среди.

XRAI Glass казва, че се надява един ден да предостави начин за очила и софтуер да разграничават различните високоговорители. Освен това, тъй като проектира надписа директно върху лещите пред потребителя, хората с увреден слух могат да се присъединят към разговори, без да се налага да се фокусират единствено върху човека, който говори.

Тази технология осигурява огромна промяна в качеството на живот на хората, страдащи от загуба на слуха . Докато учените търсят начини да обърнат загубата на слуха поради определени условия, наличието на софтуер и технология като XRAI Glass може да помогне на хората, които страдат от тези загуби, да живеят по-добре. В момента технологията все още е във фаза на предварителна регистрация и XRAI Glass не е споделил кога планира да стартира.

Подобни публикации

  1. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  2. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  3. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
  4. Как се пише?
  5. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.