Първи в света: Одобрена ваксина срещу коронавирус без игла!bez igla crv

Одобрен за употреба за безиглена ваксина срещу коронавирус. Ваксината Convidecia Air, която прониква в човешкото тяло чрез вдишване, ще се използва като напомняща доза.

Първи в света по отношение на огнището на COVID-19. Коронавирусната ваксина без игла е одобрена за употреба в Китай. Ваксината, наречена Convidecia Air, ще се прилага с пулверизатор, тоест спрей, вместо с игла. Ще се използва като напомняща доза от въпросната ваксина. Любопитни подробности за разработката има в нашите новини.

Прочети Още: Какво е Valorant VP и как да го получите?

Коронавирусната ваксина без игла ще се използва като напомняща доза

Според новините на NTV, използването на ваксината срещу COVID-19, наречена Convidecia Air, е одобрена в Китай. Националната администрация по лекарствата реши, че ваксината, разработена от CanSino Biontech, може да се използва като напомняща доза за хора, които са получили две дози инактивирани ваксини.

Ваксината Convidecia Air, одобрена в Китай, прониква в човешкото тяло чрез вдишване, вместо с игла. Според предадената информация въпросната ваксина ще бъде респираторна версия на еднодозовата коронавирусна ваксина, наречена Convidecia, която компанията разработи по-рано.

Инжекционната версия на въпросната ваксина беше одобрена за спешна употреба от Китайската национална администрация по лекарствата през февруари и от Световната здравна организация (СЗО) през март.

Безиглената версия на ваксината, която съдържа отслабена версия на вируса, използва спрей, наречен пулверизатор. Ваксината, разработена от CanSino Biontech, има за цел да стимулира естествения инфекциозен път на вируса и по този начин да предизвика имунитет в организма.

Ваксината срещу COVID-19, която може да се прилага чрез Fisfis, може да се съхранява при 2 до 8 градуса. В клинични проучвания, публикувани в The Lancet, се наблюдава, че ваксината предизвиква силен имунен отговор.

Клиничните изпитания на въпросната ваксина са проведени върху 420 възрастни доброволци в Дзянсу, Китай. В проведеното проучване ваксината Convidecia Air прави дихателните органи по-устойчиви на вируса при доброволци, които са получили две дози от ваксината Coronavac, разработена от Sinovac.

След като беше дадено спешно одобрение за употреба, акциите на CanSino Biotech спечелиха 10 процента на Шанхайската фондова борса и 7 процента на Хонконгската фондова борса.

Подобни публикации

  1. Как да използвате филтър за синя светлина на PC и Mac устройства?
  2. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  3. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  4. Каква е разликата между PDR и психологията?
  5. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.