Какво означава оранжевата/зелената точка на iPhone?

oranjeva zelena svetlina

Много потребители казват какво е оранжева/зелена точка на iPhone? чудейки се на отговора на въпроса. И така, какво означава оранжевата или зелената светлина на вашия iPhone?

С iOS 14, пуснат наскоро от Apple, много иновации, ориентирани към сигурността и поверителността, навлязоха в живота на потребителите. Един от тях се откроява като зелена и оранжева светлина в софтуера и се намира в панела за уведомяване. И така, какво е оранжевата / зелената точка на iPhone и какво означава?

Прочети Още: Как да коригирам проблема със споделянето на снимки в Instagram?

Преди всичко е полезно да имате спокойствие, защото тези светлини, които виждате, не са причинени от грешка, проблем или подобен проблем. И така, какво означава всичко това?

iPhone оранжева точка/светлинка включена Какво означава това?

Оранжевата точка, която влезе в живота на потребителите с iOS 14, показва , че устройството използва микрофона по това време. Например, по време на разговор, докато използвате приложение за запис на глас или подобна операция, оранжевата точка се появява на панела за уведомяване и казва на потребителя, че микрофонът се използва в момента.

Ако не правите нищо, което изисква микрофонът да бъде включен в този момент, но виждате оранжева светлина, това може да означава, че приложение ви подслушва. В такива случаи можете да погледнете контролния център, като плъзнете надолу от горния десен ъгъл на екрана, за да разберете кое приложение прави това.iphone zelena oranjeva svetlina

Зелена точка/светлинка на iPhone Какво означава това?

Зелената точка, която влезе в живота на потребителите с iOS 14, показва , че устройството използва камерата по това време. Например, когато снимате с камерата, извършвате видео разговори или опитвате филтри в Instagram, зелената точка се появява на панела за известия и казва на потребителя, че камерата в момента се използва.

Ако не правите нищо, което изисква камерата да е включена в този момент, но виждате зелена светлина, това може да означава, че приложение тайно използва вашата камера. В такива случаи можете да погледнете контролния център, като плъзнете надолу от горния десен ъгъл на екрана, за да разберете кое приложение прави това.

Как да премахнете разрешението за микрофон и камера на приложението за iPhone?

 • Отидете в Настройки.
 • Щракнете върху приложение, чийто достъп искате да контролирате, като превъртите надолу.
 • Под „Разрешаване на (име на приложението) достъп“ можете да видите наличните разрешения.
 • Плъзнете прореза наляво, за да изключите достъпа до микрофона. Когато зелената светлина вътре в плочката изгасне, това показва, че разрешението за достъп е премахнато.
 • Плъзнете прореза наляво, за да изключите достъпа до камерата. Когато зелената светлина вътре в плочката изгасне, това показва, че разрешението за достъп е премахнато.
 • Можете също да контролирате други настройки за достъп чрез същото меню.

Като компания, която винаги се грижи за поверителността, Apple позволи на потребителите да видят кое приложение е получило достъп до кои разрешения. Можете също да изключите достъпа до камерата или микрофона на приложения, на които нямате пряко доверие. За да направите това е доста просто.

Подобни публикации

 1. Премахнато изискване за самолетен режим при полети!
 2. Актуализацията на Android 13 пристигна за смарт телевизори
 3. Кога ще бъде пуснат iOS 16.2?
 4. Нови емотикони идват в WhatsApp 2022
 5. Discord не се отваря, какви са методите за решение?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.