Какво означава оранжевата/зелената точка на iPhone?oranjeva zelena svetlina

Много потребители казват какво е оранжева/зелена точка на iPhone? чудейки се на отговора на въпроса. И така, какво означава оранжевата или зелената светлина на вашия iPhone?

С iOS 14, пуснат наскоро от Apple, много иновации, ориентирани към сигурността и поверителността, навлязоха в живота на потребителите. Един от тях се откроява като зелена и оранжева светлина в софтуера и се намира в панела за уведомяване. И така, какво е оранжевата / зелената точка на iPhone и какво означава?

Прочети Още: Как да коригирам проблема със споделянето на снимки в Instagram?

Преди всичко е полезно да имате спокойствие, защото тези светлини, които виждате, не са причинени от грешка, проблем или подобен проблем. И така, какво означава всичко това?

iPhone оранжева точка/светлинка включена Какво означава това?

Оранжевата точка, която влезе в живота на потребителите с iOS 14, показва , че устройството използва микрофона по това време. Например, по време на разговор, докато използвате приложение за запис на глас или подобна операция, оранжевата точка се появява на панела за уведомяване и казва на потребителя, че микрофонът се използва в момента.

Ако не правите нищо, което изисква микрофонът да бъде включен в този момент, но виждате оранжева светлина, това може да означава, че приложение ви подслушва. В такива случаи можете да погледнете контролния център, като плъзнете надолу от горния десен ъгъл на екрана, за да разберете кое приложение прави това.iphone zelena oranjeva svetlina

Зелена точка/светлинка на iPhone Какво означава това?

Зелената точка, която влезе в живота на потребителите с iOS 14, показва , че устройството използва камерата по това време. Например, когато снимате с камерата, извършвате видео разговори или опитвате филтри в Instagram, зелената точка се появява на панела за известия и казва на потребителя, че камерата в момента се използва.

Ако не правите нищо, което изисква камерата да е включена в този момент, но виждате зелена светлина, това може да означава, че приложение тайно използва вашата камера. В такива случаи можете да погледнете контролния център, като плъзнете надолу от горния десен ъгъл на екрана, за да разберете кое приложение прави това.

Как да премахнете разрешението за микрофон и камера на приложението за iPhone?

 • Отидете в Настройки.
 • Щракнете върху приложение, чийто достъп искате да контролирате, като превъртите надолу.
 • Под „Разрешаване на (име на приложението) достъп“ можете да видите наличните разрешения.
 • Плъзнете прореза наляво, за да изключите достъпа до микрофона. Когато зелената светлина вътре в плочката изгасне, това показва, че разрешението за достъп е премахнато.
 • Плъзнете прореза наляво, за да изключите достъпа до камерата. Когато зелената светлина вътре в плочката изгасне, това показва, че разрешението за достъп е премахнато.
 • Можете също да контролирате други настройки за достъп чрез същото меню.

Като компания, която винаги се грижи за поверителността, Apple позволи на потребителите да видят кое приложение е получило достъп до кои разрешения. Можете също да изключите достъпа до камерата или микрофона на приложения, на които нямате пряко доверие. За да направите това е доста просто.

Подобни публикации

 1. Край на обажданията за измами и залагания
 2. WhatsApp функция за управление на медиите
 3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
 4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
 5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.