Откриха органична материя на Марс!mars otkriha organicha materia

Откриха органична материя на Марс!

НАСА получи нова информация, която ще изненада научния свят в нейните проучвания на повърхността на Марс. Ето подробностите! В сп. Nature е публикувано ново откритие, което ще развълнува научния свят. Марсоходът Perseverance , построен за програмата на НАСА за изследване на Марс , откри доказателства за органични съединения в кратера Jezero по време на своите проучвателни проучвания на Марс.

Това развитие повдигна въпроса дали има живот на Марс, който често се обсъжда в научния свят. Perseverance Rover е получил много нови открития до момента в кратера Jezero, където кацна на 18 февруари 2021 г., за да проведе първото си проучване.

НАСА направи още едно изобретение

Джоузеф Раззел Холис от Лондонския музей по естествена история, в интервю за Gizmodo. „Всяко откриване, всяко наблюдение дава малко повече информация, което ни доближава до разбирането на историята на Марс и дали може да е поддържал живот в миналото.“

В публикуваната научна статия се посочва, че органичните молекули, намерени в кратера Jezero, съдържат въглеродни и обикновено водородни атоми. Тези вещества, които са основните съединения на живота на Земята, направиха откритието още по-мистериозно.

„Ако тези проби бъдат върнати в наземни лаборатории, може да се използва по-голямо разнообразие от инструменти за изследване на пробите, включително по-висока пространствена разделителна способност и много по-голяма специфичност и чувствителност“, каза авторът на Nature.

Подобни публикации

  1. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  2. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!
  3. Google започва да изтрива неактивни Gmail акаунти!
  4. Google Bard вече може да гледа и обобщава видеоклипове в YouTube!
  5. Устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.