Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!podkojno bezjichno zaryadno kitay

Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!

Въпреки че подкожните импланти не са нещо, за което чуваме за първи път, прототипът, върху който работят китайски учени, може да се адаптира към тялото. Ето подробностите! Китайски учени разработиха необикновено подкожно безжично зарядно устройство.

Този нов имплант беше обсъден в статия, публикувана в списание Science Advances. Според South China Morning Post прототипът на системата е едновременно биоразградим и гъвкав.

Въпреки че учените са открили преди това биоразградими захранващи блокове, те не могат да произведат енергията, необходима за биомедицински приложения, се твърди в новия документ. Така че изследователите са работили, за да създадат ново устройство, което е едновременно биоразградимо и способно да произвежда точното количество енергия.

Целта на това ново подкожно безжично зарядно устройство беше да осигури висока производителност на съхранение на енергия, като същевременно предлага „предпочитани свойства на тъканния интерфейс“. По този начин устройството, което има гъвкав и мек дизайн, може лесно да се адаптира към формата на тъканите и органите по време на всяка процедура.

Какво изисква подкожно безжично зарядно устройство?

podkojno bezjichno zaryadno
Причината, поради която е необходима система като тази, е, че небиоразградимите опции често изискват допълнителни операции за подмяна или презареждане на батериите. Тъй като всичко е достатъчно здраво, за да захранва медицинските устройства и също така е биоразградимо, няма да са необходими допълнителни операции за отстраняване на устройството.

Подкожното безжично зарядно устройство в момента се състои от магнезиева намотка, която преминава през малка верига, преди да влезе в модула за съхранение на енергия. Този модул се състои от цинк-йонни хибридни суперкондензатори и позволява директно съхранение на електрическа енергия, вместо да разчита на химическо съхранение на енергия като стандартните батерии.

Това е толкова интригуващо откритие, че може да революционизира начина, по който работим с биомедицински устройства. В момента обаче той все още е в ранен етап на разработка и докато прототипът засега изглежда обещаващ, изследователите все още имат много работа, ако искат да го мащабират по подходящ начин, за да отговори на нуждите на медицинската индустрия в световен мащаб. Какво мислите за тази технология? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.