Стари приложения няма да работят на Pixel 7 и Pixel 7 Pro

pixel 7 pixel 7 pro

Google обяви, че Pixel 7 и Pixel 7 Pro ще поддържат само 64-битови приложения. Ето подробностите!

Всички устройства с Android , които обикновено поддържат 64 -битови приложения, поддържат и по-стари 32-битови приложения. Google потвърди в своя блог за разработчици на Android, че Google Pixel 7 и Pixel 7 Pro са първите телефони с Android, които поддържат само 64-битови приложения.

Разгледай Още: YouTube разделя видео, кратки видеоклипове и потоци на живо в различни раздели

Google обяснява, че премахването на поддръжката за 32-битови приложения има няколко предимства. Не само намалява използването на RAM, но също така подобрява производителността и сигурността.

Google също така се надява, че устройствата, които не поддържат 32-битови приложения, ще станат по-често срещани с времето. Компанията предприе действия с Pixel 7 и 7 Pro, тъй като вярваше, че екосистемата на Android е готова да направи прехода.

Много приложения може да имат проблеми на Pixel 7 и Pixel 7 Pro

Според Google тази конфигурация е по-бърза, защото 64-битовите приложения имат достъп до инструкции и ресурси, които 32-битовите приложения нямат. Той също така твърди, че модерните процесори могат да постигнат до 25% по-бърза производителност, когато 32-битовата поддръжка отпадне.

Препоръчително е разработчиците да започнат да тестват приложения и актуализации само за 64-битови устройства. Вече има налични инструменти за разработчици за тестване на проблеми със съвместимостта с новата конфигурация.

И така, какво мислите за това решение на Google? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. iPhone 15 може да няма очакваната промяна в дизайна
  2. Характеристиките на камерата на Xiaomi 13 Ultra
  3. Motorola Edge 30 Fusion на шокираща цена
  4. Характеристики и дизайн Huawei Nova 10 SE?
  5. Обявена дата на издаване на серията Xiaomi 13 и MIUI 14

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.