Стари приложения няма да работят на Pixel 7 и Pixel 7 Propixel 7 pixel 7 pro

Google обяви, че Pixel 7 и Pixel 7 Pro ще поддържат само 64-битови приложения. Ето подробностите!

Всички устройства с Android , които обикновено поддържат 64 -битови приложения, поддържат и по-стари 32-битови приложения. Google потвърди в своя блог за разработчици на Android, че Google Pixel 7 и Pixel 7 Pro са първите телефони с Android, които поддържат само 64-битови приложения.

Разгледай Още: YouTube разделя видео, кратки видеоклипове и потоци на живо в различни раздели

Google обяснява, че премахването на поддръжката за 32-битови приложения има няколко предимства. Не само намалява използването на RAM, но също така подобрява производителността и сигурността.

Google също така се надява, че устройствата, които не поддържат 32-битови приложения, ще станат по-често срещани с времето. Компанията предприе действия с Pixel 7 и 7 Pro, тъй като вярваше, че екосистемата на Android е готова да направи прехода.

Много приложения може да имат проблеми на Pixel 7 и Pixel 7 Pro

Според Google тази конфигурация е по-бърза, защото 64-битовите приложения имат достъп до инструкции и ресурси, които 32-битовите приложения нямат. Той също така твърди, че модерните процесори могат да постигнат до 25% по-бърза производителност, когато 32-битовата поддръжка отпадне.

Препоръчително е разработчиците да започнат да тестват приложения и актуализации само за 64-битови устройства. Вече има налични инструменти за разработчици за тестване на проблеми със съвместимостта с новата конфигурация.

И така, какво мислите за това решение на Google? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Dynamic Island на iPhone 15 ще има допълнителен сензор
  2. iPhone 14 и iPhone 14 Plus в жълт цвят
  3. Най-често срещаните проблеми и решения с камерата на iPhone
  4. Представен Honor 70 Lite: Характеристики и цена!
  5. Характеристики, цена и дата на пускане на Samsung Galaxy Z Fold 5

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.