Приложенията за Android вече ще работят на всяко устройствоandroid prilojenia novo

Google иска приложенията за Android да работят по съвместим и интегриран начин на всяко устройство. Първата стъпка в това отношение е направена. Ето подробностите!

Прочети Още: Youtube Music вече няма да събира данни за местоположение и изтрива това, което събира

Google се опитва да улесни разработчиците при създаването на приложения за Android от различни устройства. В публикация в блог Google обяви, че е пуснала нов комплект за разработка на софтуер за различни устройства (SDK), който включва инструментите, от които разработчиците се нуждаят, за да възпроизвеждат приложенията си на устройства с Android и евентуално на телефони, таблети, телевизори, автомобили и други без Android.

SDK ще позволи на разработчиците да правят три основни неща със своите приложения. Те ще открият устройства наблизо, ще установят сигурни връзки между устройствата и ще хостват изживяването на приложение на множество устройства. Според Google SDK от устройство към устройство използва Wi-Fi, Bluetooth и ултрашироколентова връзка, за да осигури свързаност с множество устройства.

Предимства от използването на приложения за Android на всяко устройство

Google описва различни случаи на използване на своя SDK за различни устройства в документацията и е очевидно, че може да бъде полезен в много сценарии . Например, като позволите на множество потребители на отделни устройства да избират елементи от менюто, когато създават групова поръчка на храна, може да няма нужда да носите телефона си със себе си. Може също да ви позволи да продължите от мястото, където сте спрели в дадена статия, когато превключвате от телефона си на таблет, или да позволите на пътниците в колата да споделят конкретно местоположение на картата с навигационната система на автомобила.

Комплектът за разработка на различни устройства в момента е наличен във визуализация за разработчици и засега работи само с телефони и таблети с Android. Google иска да поддържа „други устройства с Android и операционни системи, различни от Android“ , включително iOS и Windows, в бъдеще, но няма информация кога ще се случи това.

И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Honor Magic 6 Pro ще се предлага с поддръжка за бързо зареждане
  2. Плановете на Apple за изкуствен интелект в серията iPhone 16
  3. Нови подробности за екрана на Samsung Galaxy S24 Ultra: Супер тънка рамка!
  4. Нов детайл на дизайна нови изображения на Samsung Galaxy A55
  5. Характеристики и цена на Samsung Galaxy SmartTag 2

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.