Разкрито е приложението, което е подслушвало тайно телефона ви от година!iRecorder Screen Recorde

Разкрито е приложението, което е подслушвало тайно телефона ви от година!

Оказа се, че новооткрито приложение е подслушвало телефона ви през последната година след ъпдейт. Ето подробностите! Оказа се, че приложение за скрийн рекордер в магазина за приложения Google Play слуша хора от една година.

Приложението беше публикувано за първи път през 2021 г. и до момента е изтеглено от голям брой потребители. Приложението, което първоначално не беше злонамерено, започна да се злоупотребява след актуализация.

iRecorder Screen Recorder слуша телефона ви тайно

iRecorder Screen Recorder, което в началото беше безобидно приложение , започна да записва аудио на всеки 15 минути с най-новата актуализация и да изпраща тези записи до сървъра на разработчика на приложението с криптирана връзка.

Описан като основна заплаха за магазините за приложения, това беше документирано от Лукас Стефанко, изследовател във Foundational Security Against Emerging Threats (ESET). В публикацията в блога, където е написан докладът, Стефанко заявява, че приложението е било изтеглено 50 000 пъти, преди да бъде премахнато от магазина.

Google предприема някои мерки за борба с подобни проблеми и планира да изпраща на потребителите месечни известия за това кои приложения променят своите практики за споделяне на данни.

Подобни публикации

  1. Характеристики и цена на Xiaomi Redmi Pad Pro
  2. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M15 5G
  3. Характеристики на Motorola Moto G64 5G
  4. Характеристики на Xiaomi Redmi Turbo 3
  5. Характеристики на Redmi K80

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.