Най-често срещаните проблеми и решения на Chromebookproblem i reshenia chromebook

Най-често срещаните проблеми и решения на Chromebook

Chromebook, които имат издръжлива и мощна система, срещат някои проблеми, макар и не много често. Ето най-често срещаните проблеми и решения на Chromebook! Устройства Chromebook; Известно е, че са по-здрави от лаптопи като Mac и Windows. Но като всяко електронно устройство, въздействието и т.н. Може да се повреди поради редица причини. Има и възможност да се сблъскате с много проблеми като интернет връзка, актуализация. В тази статия ще предоставим информация за най-често срещаните проблеми с Chromebook и техните решения.

7 най-често срещани проблема с Chromebook и решения

 • Забавено онлайн изпълнение
 • Проблеми при използване на втори монитор
 • Съобщение за грешка при неизвестен тип файл
 • Chromebook не се включва или зарежда
 • Chrome OS липсва или е повредена
 • Забавено цялостно представяне
 • Chromebook се срива или замръзва често

1. Забавено онлайн изпълнение

Забавено онлайн изпълнение; Случва се на всички лаптопи. Поправянето на този проблем, който е свързан с възрастта на устройствата, очевидно може да се счита за късмет.
Поради този проблем Chromebook може да се сблъска с проблема с отварянето на по-малко раздели. Ако искате да използвате няколко раздела; Можете да се възползвате от приложенията за управление на раздели в Chrome.

2. Проблеми, възникнали при използване на втори монитор

По-вероятно е да срещнете някои проблеми, когато използвате втори монитор на Chromebook. Например; Може да се наложи да използвате втори монитор, докато презентирате. Когато вторият монитор е свързан към Chromebook, той може да започне да работи неизправно. В такива случаи можете да зададете „Профил > Настройки > Устройство > Дисплеи”. Можете също да щракнете върху съобщението за известие на втория екран като друг метод.

3. Съобщение за грешка за неизвестен тип файл

Устройствата Chromebook не поддържат същия тип файл като Mac и Windows. Файловите разширения, които устройствата Chromebook обработват локално, могат да бъдат изброени, както следва:

3.1. Заобикаляща среда

WAV, 3GP, MP4, MP3, OGG, WEB, AVI, M4V, MKV, OGA, MOV,

3.2. Компресирани файлове

RAR, ZIP

3.3. Microsoft Office

XLS, DOC, PPTX, DOCX, PPT, XLSX

3.4. Изображения

WEBP, BMP, JPG, PNG, GIF, JPEG

Ако типът файл не се поддържа, можете да приложите една от тези три опции;
Документът може да бъде качен на безплатния сайт за конвертиране на файлове,
Специално приложение може да бъде изтеглено в съответствие с формата от уеб магазина на Chrome, Може да се добави към всеки от доставчиците на облачно хранилище.

4. Chrome не се отваря или зарежда

Можем да кажем, че първата част от хардуера, която се отказва от Chromebook и всички други компютри, е батерията. Но преди да изхвърлите батерията, вижте точките, които ще ви кажем.

Първо проверете дали Chromebook се зарежда. Оставете устройството да се зарежда за 30 минути, без да го включвате. Ако не работи, въпреки че е напълно зареден, инсталирайте операционната система. Ако Chromebook не се захранва, изключете го и извадете батерията от компютъра.

След това натиснете бутона „Захранване“ за 30 секунди с извадени захранващ кабел и батерия. В последната стъпка сглобете всички елементи и заредете компютъра си за 30 минути.

5. Chrome OS липсва или е повредена

Съжаляваме, вашият Chromebook; Ако Chrome OS е предупредила, че липсва или е повредена, можем да кажем, че ситуацията е ужасна. В такива случаи трябва да инсталирате напълно операционната система. Можете обаче лесно да инсталирате операционната система Chrome със стъпките, изброени по-долу;

 • Изтеглете помощната програма за възстановяване на Chromebook от уеб магазина на Chrome.
 • Приложението, което споменахме по-горе, се състои от 4 GB памет.
 • Натиснете клавишите Esc + Refresh + Power на устройството.
 • Включете USB паметта и след това следвайте инструкциите на екрана.

6. Забавено цялостно представяне

„Забавена обща производителност“, която е сред проблемите на Chromebook, се отнася до бавната работа на устройството, дори когато не е онлайн. В такива случаи устройството трябва да се актуализира. Google непрекъснато пуска нови версии на своята операционна система.

Той се инсталира автоматично при рестартиране на устройството. Но тези, които оставят компютрите си да работят 24/7, могат да пропуснат няколко актуализации. Можете да разберете дали има актуализация, като погледнете малката стрелка в долния десен ъгъл на екрана. Ако е наред, е необходима актуализация.

7. Chromebook се срива или замръзва често

Chromebook също често срещат проблеми със сривове и замръзване. В такива случаи можете да щракнете върху клавишите „Ctrl+Shift+R”. Ако проблемът се появи отново, трябва да се щракне върху „трите вертикални точки“, разположени в горния десен ъгъл.

Кликнете върху менюто на Chrome и след това изберете „Още инструменти > Диспечер на задачите“. След това щракнете върху „Завършване на процеса“. Ако проблемът с честите сривове и замръзване не е свързан с уеб страницата, устройството трябва да се изключи и включи. Ако проблемът продължава, разширенията и приложенията може да мамят.

В такива случаи всички прозорци на браузъра и приложението трябва да бъдат затворени. Стартовият панел за приложения трябва да се отвори и наскоро инсталираните разширения или приложения трябва да бъдат премахнати. За да направите това, щракнете с десния бутон > Премахване от Chrome. „Настройки > Други инструменти > Разширения” трябва да следвате при откриване на фалшивото разширение. След това всички квадратчета за отметка трябва да бъдат изчистени.

Разширенията трябва да бъдат активирани отново, докато не разберем какво причинява проблемите. Освен това, ако устройството постоянно замръзва, трябва да се направи нулиране, за да се поправи.

Как да нулирате Chromebook?

Ако решенията, които сме предоставили за гореспоменатите проблеми, не работят, устройството трябва да се нулира. Щракнете върху профилната снимка в долния десен ъгъл на екрана на Chromebook. След това трябва да се избере иконата на зъбно колело.

Превъртете страницата надолу и щракнете върху раздела „Разширени“. След това процесът на превъртане продължава, докато се намери частта „Нулиране“. В последната стъпка е избрано „Powerwash“. Тук трябва да следвате инструкциите на екрана. Само по време на този процес всички записани данни ще бъдат загубени. Поради тази причина трябва да се направи резервно копие преди операцията.

Подготвихме ръководство за най-често срещаните проблеми и решения на Chromebook. Как да свържете AirPods към Chromebook в Свързване на AirPods към Chromebook? Вижте нашата статия.

Подобни публикации

 1. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
 2. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
 3. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
 4. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!
 5. Забравете MacBook, iPhone и iPad! Бъдещето на Apple ще бъде това устройство

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.