Разходите за сигурност на технологичните лидери са рекордни през 2020 г.mark zukerburg tehnologichni lideri

Как се промениха разходите за сигурност на технологичните лидери през 2020 г.? Главният изпълнителен директор на Facebook Зукърбърг е далеч най-трудният човек за защита.

Разходите за сигурност на технологичните лидери достигнаха милиони долари поради пандемията през 2020 г. В списъка, воден от главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, виждаме, че други технологични лидери също са защитени с високи разходи.

Програмите за корпоративна сигурност се използват за справяне с редица заплахи, от отвличане до кибератаки, но 2020 г. имаше нов вид опасност: пандемията. 

Анализ на разходите за сигурност на ръководителите в технологичната индустрия; Facebook, защото компании като Google и Apple пандемия през 2020 г., които плащат повече, отколкото през предишните години показват.

Прочети Още Полезна Статия: Instagram ще предотврати тормоза с функция Limits

“ Твърдо вярвам, че част от нашата защита е да защитим здравето на нашите клиенти. Наблюдавахме, че нашите клиенти са изправени пред нарастващ брой заплахи през 2020 г. и пандемията играе голяма роля „, каза Кент Мойер от World Protection Group, която управлява сигурността за хора с висока нетна стойност .

Разходи за сигурност на технологичните лидери (2020)

 1. Марк Зукърбърг (Facebook) – 23,6 милиона долара 
 2. Шерил Сандбърг (Facebook) – 7,6 милиона долара
 3. Сундар Пичай (Google) – 5,4 милиона долара
 4. Джон Цимер (Lyft) – 2,06 милиона долара
 5. Лари Елисън (Oracle) – 1,71 милиона долара
 6. Евън Шпигел (Snapchat) – 1,67 милиона долара
 7. Джеф Безос (Amazon) – 1,31 милиона долара
 8. Дара Хосровшахи (Uber) – 849 хил. Долара
 9. Логан Грийн (Lyft) – 599 000 долара
 10. Тим Кук (Apple) – $ 470 000

Facebook е похарчил най-много за защита на своите администратори и подобряване на сигурността по време на изборите в резултат на протоколите за сигурност на COVID-19. Според анализа на протокола за протоколите от SEC, бюджетът на изпълнителния директор Марк Зукърбърг се е увеличил от 20,4 милиона долара през 2019 г. на 23,4 милиона долара през 2020 г. , най-голямата сума, похарчена сред големите ръководители на технологии.

Изпълнителният директор на социалната мрежа печели годишна заплата от 10 милиона долара за лична сигурност, а компанията е похарчила 13,4 милиона долара за своята сигурност през 2020 година. Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг беше един от най-големите похарчители с над 7,6 милиона долара разходи за хеджиране.

Тъй като ръководителите работят отдалечено, компаниите трябваше да плащат повече, за да направят домашните офиси по-надеждни. Uber например плати над 120 000 долара за изпълнителния директор Дара Хосровшахи и назначи експерт по безопасността в дома си.

Президентът на Lyft Джон Цимер също влезе в списъка, което го направи един от най-скъпите технологични мениджъри за поддържане. Годишният бюджет на главния изпълнителен директор Логан Грийн е около 600 000 долара, докато неговата сигурност струва над 2 милиона долара годишно.

Подобни публикации

 1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
 2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
 3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
 4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
 5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.