Реакциите на развитието на изкуствения интелект нарастватai 2023

Реакциите на развитието на изкуствения интелект нарастват: Здравните експерти издадоха предупреждения!

Към зачестилите напоследък критики към развитието на изкуствения интелект се добави нова. Здравните специалисти класифицират тревогите си в три различни категории. Нова статия от BMJ Global Health , създадена от екип от здравни специалисти от САЩ, Великобритания, Австралия, Коста Рика и Малайзия, призовава за глобално регулиране на изкуствения интелект и предупреждава, че тази технология представлява сериозна заплаха за човешкото здраве и благо- съществува.съществува.

Статията подчертава три основни начина, по които AI представлява заплаха за човешкото здраве. Първо, те подчертават контрола и манипулирането на хората, използващи системи, базирани на изкуствен интелект, които все повече се използват за организиране и анализиране на големи количества данни в обществото.

Позовавайки се на случаи на базирано на AI манипулиране на избори, включително изборите в САЩ през 2016 г., авторите предупреждават, че това може да бъде мощен инструмент за политическите кандидати да „манипулират пътя към властта“.

Какво е изкуствен интелект? Как работи? Какво прави?

Второ, става дума за използването на смъртоносни автономни оръжия във военни и отбранителни системи. И накрая, ефектите от изкуствения интелект върху работата и заетостта се посочват като основен проблем.ai 2023

Увеличаване на имена и организации срещу напредъка на изкуствения интелект

Статията предупреждава, че една по-напреднала версия на изкуствения интелект може да застраши самото човечество и потенциалът за такива машини да прилагат своя интелект и сила по начини, които могат да навредят или подчинят хората, е реален и трябва да бъде разгледан.

Не само медицинските здравни специалисти бият тревога за развитието на ИИ. През последните години водещи технологични фигури, включително Джефри Хинтън, който е наречен „кръстникът на AI“, и група експерти сред 1000-те души , подписали писмо, призоваващо за спиране на разработването на AI, докато не бъде създаден набор от правила за да се гарантира безопасното му използване , предупреди за опасностите от развитието на изкуствения интелект.

И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. YouTube с нова функция Супер чат
  2. Instagram се срина ли? Потребителите имат проблеми с достъпа!
  3. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  4. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  5. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.