Renault и Volvo стават партньориrenault i volvo

Renault и Volvo стават партньори: Електрическите търговски превозни средства са на дневен ред!

Две големи автомобилни марки Renault и Volvo стават партньори. Очаква се компаниите да предприемат нови стъпки в логистичната индустрия. Ето подробностите! Две големи автомобилни марки Renault и Volvo решиха да обединят усилията си и да станат партньори. Най-голямата цел на партньорството на двете марки е да начертаят нов път в логистичната индустрия, далеч от дейности, които замърсяват околната среда.

Две големи имена, фокусирани изцяло върху производството на ново поколение електрически търговски превозни средства, постигнаха споразумение за създаване на нова компания. Има и друга компания, която се присъедини към тях по-късно и планира да ги придружи. Ето и останалите ни новини.

Ново поколение търговски превозни средства, чувствителни към замърсяване на околната среда!

Ако си спомняте, Volvo обяви, че постепенно ще премахне дизеловите автомобили, които замърсяват околната среда през 2024 г. Компанията подписа обвързващи споразумения с Renault, която мисли като нея в производството на автомобили, за създаване на нова компания.

Беше разбрано, че Renault и Volvo имат за цел да декарбонизират логистичния сектор, тъй като се очаква пазарът на електрически превозни средства в Европа да се утрои до 2023 г. и следователно се очаква замърсяването на околната среда да се увеличи.

Вярвайки, че могат да спестят до 30 процента от логистичните разходи с партньорството си, двете компании планират да започнат производство на търговски електрически превозни средства през 2026 г.

Беше казано, че новата съвместна компания ще работи под собствена корпоративна идентичност и ще бъде със седалище във Франция. Renault и Volvo ще си поделят 50% от акциите в новата компания и ще инвестират 300 милиона евро (316 милиона долара).

Освен това френската компания за контейнерен и карго транспорт CMA CGM заяви, че иска да се присъедини към новата компания, като инвестира 120 милиона евро.

Фактът, че три различни компании ще се съберат и ще създадат нова компания с обща цел, ще окаже голямо влияние в логистичната индустрия. Очаква се това партньорство да бъде пример за други логистични компании, които допринасят значително за замърсяването на околната среда. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите коментарите си с нас в секцията по-долу.

Подобни публикации

  1. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  2. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  3. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  4. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  5. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.