Samsung забранява използването на изкуствен интелект: Защо?samsung zabranyava ai

Samsung забранява използването на изкуствен интелект: защо?

Samsung беше първата компания след Италия, която наложи забрана за използването на изкуствен интелект. Ето подробностите! Технологиите с изкуствен интелект продължават да превземат интернет като буря. Голямо разнообразие от хора, от гимназисти и студенти до инженери в технологични гиганти, използват тези инструменти за увеличаване на производителността, но широкото използване на AI поражда опасения за сигурността.

Чатботовете могат потенциално да изтекат потребителска информация, тъй като това е довело до някои забрани преди. Например Италия забрани ChatGPT преди време и услугата не беше достъпна в страната няколко дни. Съобщава се, че Samsung е въвела подобна забрана и е забранила на своите служители да използват инструменти за генеративен изкуствен интелект като ChatGPT, Google Bard и Bing поради опасения за сигурността.

Напрежението между технологичните компании и технологиите за изкуствен интелект продължава. Преди известно време Samsung претърпя изтичане на данни в резултат на това, че някои инженери предоставиха поверителна информация на ChatGPT. Samsung намери решението в налагането на цялостни забрани. Технологичният гигант излезе с изявление до всички свои служители, обявявайки забраната на популярни инструменти за генеративен изкуствен интелект, включително ChatGPT, Google Bard и Bing.

Samsung разработва 576 MP камера

Служители на Samsung ограничиха достъпа до изкуствен интелект

Забраните ще влязат в сила от понеделник и инструментите за изкуствен интелект не могат да бъдат достъпни чрез устройства, собственост на компанията, като компютри, таблети и телефони.

Въпреки това няма да е съвсем правилно да се каже, че Samsung е против технологиите за изкуствен интелект. Компанията осъзнава, че продукти като ChatGPT могат да се използват и за избягване на тривиални задачи и увеличаване на производителността. В изявление по темата компанията използва следните твърдения:

„Централата преразглежда мерките за сигурност, за да създаде безопасна среда за работниците да използват безопасно продуктивен AI, за да повишат производителността и ефективността, но докато тези мерки не бъдат въведени, ние временно ограничаваме използването на продуктивен AI.“

И така, какво мислите за това решение на Samsung? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Неизвестна функция на Android
  2. С какви цветови опции ще се предлага серия iPhone 16?
  3. Galaxy A получи актуализация на потребителския интерфейс 6.1
  4. Какъв ще бъде животът на батерията на iPhone 16?
  5. Разкритите подробности за Galaxy Z Fold 6 развълнуваха феновете на Samsung!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.