Съвместим ли е моят компютър с Windows 11? (Тестов инструмент)

windows 11

Съвместим ли е компютърът ми с Windows 11? Как да разберете дали компютърът, който използвате, е готов за Windows 11? Събрали сме любопитните подробности!

Съвместим ли е моят компютър с Windows 11? – Ако имате различни съмнения относно това дали компютърът, който използвате, е съвместим с Windows 11 , можете бързо и лесно да получите отговора на въпроса си с официалния инструмент за тестване, обновен от Microsoft .

Как да разберете дали компютърът е съвместим с Windows 11

Windows 11, който първоначално се предлага с преработен дизайн; персонализирани режими на игра, поддръжка на мобилни приложения, преработени приложения и подобрен режим на многозадачност също са домакин на различни иновации. Вече милиони потребители се чудят дали е готова за следващото поколение версия, която се очаква да излезе скоро.

Прочети Още: Този ​​компютър не може да стартира Windows 11

Какви са минималните системни изисквания за Windows 11?

 • Процесор: 1 GHz или по-бърз, 2 или повече ядра, 64-битов процесор или SoC
 • Памет: 4GB RAM
 • Съхранение: 64GB
 • Системен фърмуер: UEFI със защитено стартиране
 • TPM: TPM 2.0
 • Графична карта: Съвместим с DirectX 12 или по-нова версия с драйвер WDDM 2.0
 • Екран: 9 инчов размер, 720p резолюция

Както може би сте забелязали, за да използвате операционната система Windows 11, използването на процесор с 64-битова архитектура е направено задължително. Този процесор трябва да бъде поне двуядрен и всяко ядро трябва да може да работи на честота най-малко 1 GHz . Разбира се, колкото по-здрави са техническите компоненти, толкова по-течно ще бъде вашето преживяване.

В допълнение към тези подробности, Windows 11, който изисква 4 GB RAM и 64 GB място за съхранение, има списък с технически изисквания, които могат да работят на много компютри с Windows 10. Разбира се, можете да направите и това, като изтеглите тестовия инструмент, вместо да проверявате минималните системни изисквания едно по едно.

Изтеглете тестера за съвместимост с Windows 11

Най-лесният начин да разберете дали компютърът, който използвате, е съвместим с Windows 11, е да изтеглите приложението PC Health Check и да го инсталирате на вашето устройство. Приложението, което беше подновено от Microsoft, вече може да анализира съвместимостта на вашия компютър с Windows 11 и да ви уведоми за резултата.

Представен на 24 юни 2021 г. и който се очаква да бъде официално пуснат към края на тази година, Windows 11 ще предложи напълно безплатен ъпгрейд за съвместими компютри с операционна система Windows 10. Разбира се, ако искате да закупите софтуера от нулата, ще трябва да платите такса, както при Windows 10.

И така, опитахте ли този инструмент за тестване? Компютърът ви изглежда съвместим с Windows 11 или получавате ли предупреждения или грешки? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да отмените абонамента за Netflix?
 2. Как мога да сменя потребителското си име в Twitch?
 3. Какво е ERP? Какво прави?
 4. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
 5. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.