Въпреки че Sony придоби Activision, тя все още е по-голяма компания за игри от Microsoft!sony end microsoft

Microsoft добави стойност към компанията, като придоби Activision Blizzard, но Sony все още е по-голяма компания за игри от Microsoft. Ето подробностите!

По-рано днес Microsoft обяви споразумението си за придобиване на Activision Blizzard. Софтуерният гигант, който има огромна популярност по целия свят, придоби Activision Blizzard за 68,7 милиарда долара. По този начин, Microsoft; Той пое правата на видео игри като Call of Duty, Overwatch, Diablo, World of Warcraft, Candy Crash и Starcraft. Sony все още е по-голяма компания за игри от Microsoft.

Въпреки това, сливането на Microsoft и Activision Blizzard означава, че Microsoft ще стане едва третата по големина компания за игри в света по отношение на приходите, след Tencent и Sony. Ето подробностите!

Sony Компания за игри, по-голяма от Microsoft 

Старши анализатор на Niko Partners Даниел Ахмад обяви, че Sony се оценява на 22,67 милиарда долара, според отчета за фискалната година, приключващ април 2021 г. Това означаваше, че те бяха втората по големина компания за игри в света след Tencent, която беше оценена на 29,3 милиарда долара, след като се включиха приходите от игри от техните социални мрежи.

По това време Microsoft се оценяваше на 13,83 милиарда долара, което ги постави на четвърто място (Nintendo беше трета с 15,79 милиарда долара). Ако Microsoft беше купил Activision Blizzard през 2021 г., те щяха да бъдат оценени на „~ 21,9 милиарда долара“ и биха могли удобно да се настанят на трето място в списъка. 

Прочети Още: Офлайн стратегически игри за Android

С днешното съобщение на Microsoft можем да предположим, че разположенията все още са правилни. С настоящите цифри, очаквани през април 2022 г., ще бъде разкрита текущата стойност на компаниите в приходите от игри. Придобиването от Microsoft на Activision Blizzard предизвика противоречия, особено сред играчите. Съдържанието, предлагано от игрите на Activision изключително за платформата PlayStation, вероятно ще изтече след тази дата.

След покупката се очаква игри като Call of Duty и Diablo да бъдат добавени към библиотеката със съдържание на услугата за абонамент за игри, наречена Xbox Game Pass. Всъщност, според твърденията, новите игри на Call of Duty вече могат да се продават само за семейството на PC и Xbox Series. Засега е любопитно какви действия ще предприеме Sony в този момент.

Ако Sony обмисля закупуването на ново студио, ще трябва да изиграе добре картите си. И така, какво мислите по тази тема? Въпреки големите придобивания, Sony все още запазва стойността си на първо място. Като такава, това я прави по-голяма компания за игри от Microsoft.

Не забравяйте да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Затваря ли се Gmail с милиони потребители?
  2. Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!
  3. YouTube продължава да се бори с TikTok
  4. Защо Илон Мъск ще изключи телефонния си номер?
  5. Най-добрата операционна система за 2023 – 2024 е Windows 10

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.